EUR: 325,80 Ft
CHF: 296,62 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Külföld

A szíriai bevándorlók ötöde alkalmatlan a holland életmódra

A Hollandiában menedékkérelmet benyújtott szíriaiak ötöde nem alkalmas a holland életmódra, mivel elutasítják a helyi szokásokat – jelentette ki Paul van Musscher, a holland rendőrségen belül működő bevándorlási ügyek osztályának országos vezetője.

A Le Soir című belga napilap pénteki beszámolója szerint Musscher elmondta, a holland bevándorlási hivatalnak gyakran azért kell megtagadni a szíriai menekültek kérelmének elfogadását, mert azok viselkedése és szokásai ellentétesek a nyugati értékekkel, vagy gondolkodásuk “túl konzervatív”.


Hozzátette, hogy az említett menedékkérők a legtöbb esetben határozottan visszautasítják a nők és a férfiak közötti egyenlőség elfogadását. Amennyiben előfordul, hogy egy menedékkérő kijelenti: gyermeke “semmi pénzért sem” járhat vegyes osztályba, vagy a fiúk és lányok közös tornaóráján való részvételt, esetleg az uszodai jelenlétet tiltják meg, kérelmét azonnal leveszik a listáról és nem maradhat tovább Hollandiában – húzta a lá.

Ferdinand Grapperhaus holland igazságügyi miniszter szerint számos szíriai menedékkérő inkább a hazautazás mellett dönt, miután megismeri az ország életmódját. Számukra a legnagyobb nehézséget a holland társadalom sokszínűségének és a nemek közötti egyenlőségnek az elfogadása jelenti – tette hozzá a miniszter a napilap beszámolója szerint.


A cikk szerint a lakosságszám arányában Németország után Hollandia fogadja be a legtöbb szíriai menedékkérőt. A rendelkezésre álló adatok szerint Hollandia 2200 migráns számára állított ki tartózkodási engedélyt 2017-ben – közölték.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek