EUR: 322,73 Ft
CHF: 283,58 Ft
2018. november 13., kedd
Szilvia

Budapest XIII.kerület

A szuperovi a kerület büszkesége

Az új óvodai tanévben teljesen felújított óvodába költözhettek be a gyerekek. A 682 millió forintból korszerűsített Mese tagóvodában tényleg minden a kicsikről szól.

Kalandpark a szobában (Fotó: Máté Krisztián)

Az épület földszintjére négy csoportszoba, tornaszoba, akadálymentes szülői WC, tálalókonyha és különböző irodák, míg az emeletre három csoportszoba és mosdóval felszerelt orvosi szoba került. Ezenkívül kialakítottak egy teljesen új mozgásfejlesztő tornaszobát mászófallal és más mozgásfejlesztő elemekkel. A tornaszobában beltéri mászófal és kalandparkszerű mászókák találhatók, de van az épületben sóbarlang is, hiszen a sós levegő belélegzése erősíti a gyermekek immunrendszerét, serkenti a légzőszervek aktivitását és a hörgők öntisztulását.  Nem mellesleg a kerületi óvodák közül a Mese tagóvoda az első, ahol képzőművészeti műhelyt és mesekuckót is kialakítottak. A játszóudvarokon felújították a széttöredezett, elhasználódott, korszerűtlen aszfalt-, beton- és gumilap burkolatokat, kicserélték a régi játszószereket, továbbá kialakítottak egy vizes játékot négyállásos zuhanyfejjel, kétállásos párásítóval és ivókúttal.


Kapcsolódó Cikkek

  • Eifert-képek Újpesten

    Eifert-képek Újpesten

    Hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik Eifert János fotóművész fényképeit.

  • Pályaválasztás középfokon

    Pályaválasztás középfokon

    Asztalos, húsipari dolgozó, gázszerelő, magasépítő technikus – mind mind hiányszakma jelenleg hazánkban. Ezekkel, és még 46 mesterséget kínáló oktatási intézménnyel ismerkedhettek meg a kerületi diákok a Ferencvárosi Pályaválasztási Börzén.