2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Budapest XIII.kerület

A szuperovi a kerület büszkesége

Az új óvodai tanévben teljesen felújított óvodába költözhettek be a gyerekek. A 682 millió forintból korszerűsített Mese tagóvodában tényleg minden a kicsikről szól.

Kalandpark a szobában (Fotó: Máté Krisztián)

Az épület földszintjére négy csoportszoba, tornaszoba, akadálymentes szülői WC, tálalókonyha és különböző irodák, míg az emeletre három csoportszoba és mosdóval felszerelt orvosi szoba került. Ezenkívül kialakítottak egy teljesen új mozgásfejlesztő tornaszobát mászófallal és más mozgásfejlesztő elemekkel. A tornaszobában beltéri mászófal és kalandparkszerű mászókák találhatók, de van az épületben sóbarlang is, hiszen a sós levegő belélegzése erősíti a gyermekek immunrendszerét, serkenti a légzőszervek aktivitását és a hörgők öntisztulását.  Nem mellesleg a kerületi óvodák közül a Mese tagóvoda az első, ahol képzőművészeti műhelyt és mesekuckót is kialakítottak. A játszóudvarokon felújították a széttöredezett, elhasználódott, korszerűtlen aszfalt-, beton- és gumilap burkolatokat, kicserélték a régi játszószereket, továbbá kialakítottak egy vizes játékot négyállásos zuhanyfejjel, kétállásos párásítóval és ivókúttal.


Kapcsolódó Cikkek

 • Elérték a plafont a lakásépítések

  Elérték a plafont a lakásépítések

  A lakásépítési piac elérte a plafont az átadott új lakások számát és az építőipar kapacitását tekintve. Az első félévben országszerte 6472 új lakóingatlanra adtak ki használatbavételi engedélyt, ez gyakorlatilag stagnálást jelent éves összevetésben – derül ki egy felmérésből.

 • Amikor kisülnek a nyár ízei

  Amikor kisülnek a nyár ízei

  Nyáron egymás után kelleti magát a sok gyümölcs a háziasszonyok előtt, hogy valamilyen formában bekerüljenek a családi menübe.

 • A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  Több mint 250 ezer látogatót regisztráltak a városligeti kutyás élményparkban az átadása óta eltelt egy évben. Ez azt jelenti, hogy a létesítmény – amely a legjobban felszerelt az országban – népszerűsége minden előzetes várakozást felülmúlt, naponta átlagosan 750-800 kutya játszik ott.

 • Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Kobzos Kiss Tamás ünnepi emlékkoncerttel indul a Magyar Népzeneoktatás Ünnepe óbudán. A koncerten bemutatásra kerül az országos szinten is egyedülálló Óbudai Óvodai program szakmai kiadványa a Kismuzsika.