EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Budapest XIII.kerület

A szuperovi a kerület büszkesége

Az új óvodai tanévben teljesen felújított óvodába költözhettek be a gyerekek. A 682 millió forintból korszerűsített Mese tagóvodában tényleg minden a kicsikről szól.

Kalandpark a szobában (Fotó: Máté Krisztián)

Az épület földszintjére négy csoportszoba, tornaszoba, akadálymentes szülői WC, tálalókonyha és különböző irodák, míg az emeletre három csoportszoba és mosdóval felszerelt orvosi szoba került. Ezenkívül kialakítottak egy teljesen új mozgásfejlesztő tornaszobát mászófallal és más mozgásfejlesztő elemekkel. A tornaszobában beltéri mászófal és kalandparkszerű mászókák találhatók, de van az épületben sóbarlang is, hiszen a sós levegő belélegzése erősíti a gyermekek immunrendszerét, serkenti a légzőszervek aktivitását és a hörgők öntisztulását.  Nem mellesleg a kerületi óvodák közül a Mese tagóvoda az első, ahol képzőművészeti műhelyt és mesekuckót is kialakítottak. A játszóudvarokon felújították a széttöredezett, elhasználódott, korszerűtlen aszfalt-, beton- és gumilap burkolatokat, kicserélték a régi játszószereket, továbbá kialakítottak egy vizes játékot négyállásos zuhanyfejjel, kétállásos párásítóval és ivókúttal.


Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.