EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Belföld

A Tátra utcában tekert a brit herceg

Kétnapos látogatást tett Budapesten András yorki herceg, II. Erzsébet királynő harmadik gyermeke. A királyi sarj hétfőn találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel és Áder János köztársasági elnökkel is, kedden pedig ellátogatott Magyarország első integrált edzőtermébe, a budapesti Suhanj! Fitnessbe, ahol fogyatékossággal élő és ép sportolók közösen edzhetnek.

András herceg maga is sportos férfi hírében áll, így nem csoda, ha a Tátra utcai edzőteremben kipróbálta a krankingot, amely a felsőtest edzésére használt gyakorlat.


– Krank? Én azt hittem, kávédaráló – kedélyeskedett a brit herceg öltönyében, majd lehuppant az ülésre.

András edzését Fenyvesi Zoltán kerekesszékes maratonista segítette, ő és sorstársai ezzel a géppel edzik karjukat, hogy széküket gyorsabban tudják hajtani a versenyeken. Ezután a herceg beszámolt egy az Egyesült Királyságban használatos edzőtermi bringáról, amelynek speciális ülése és pedálja segítségével a mozgássérültek ugyanúgy kerekezhetnek, mint egészséges társaik.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb hidegfronttal kezdődik a hét

    Újabb hidegfronttal kezdődik a hét

    Viharos széllel újabb hidegfront érkezik a jövő hét elején, eső is várható, de sok lesz a napsütés is. Helyenként 20, míg másutt inkább 15 fok körül alakulnak a maximumok, a leghidegebb órákban viszont néhol fagyra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

  • A turizmusban is prioritás lett a biztonság

    A turizmusban is prioritás lett a biztonság

    A turizmusban is nagyon fontos lett a biztonság – mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.