2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb V.kerület

A tudomány fővárosa

Az innováció fontossága volt a fő témája szeptember 23-án az Akvárium Klubban megrendezett A tudomány fővárosa című kiállításnak és fórumnak.

– A mai napon szemtanúi vagyunk, hogy a globális megatrendek és azok közül is talán az egyik legmeghatározóbb, a technológiai fejlődés vagy más néven digitalizáció, milyen mértékben határozza meg mindennapi életünket – mondta Szigeti Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára vasárnap a budapesti Akvárium Klubban tartott Tudományok Fővárosa elnevezésű rendezvényen.


Az ingyenes eseményen a tudományos előadások mellett több mint negyven kiállító várta a látogatókat, akik találkozhattak humanoid robotokkal, végigizgulhattak egy nemzetközi drónversenyt, benevezhettek a meteoritsimogatóba, kipróbálhattak védőruhába öltözve egy sugárkaput, és még masszázst is kaphattak egy igazi holdrovertől. A helyszínen élen járó hazai nagyvállalatok, startup cégek, fiatal kutatók, főiskolák és egyetemek mutatták be tevékenységüket. A rendezvény fővédnöke Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, főtámogatója az MVM Paksi Atomerőmű volt.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes elmondta, a rendezvényen részt vevő egyetemek, vállalatok, kutatóintézetek célja, hogy bemutassák, mit rejt a jövő, melyek azok az innovációk, amelyek a következő években, évtizedekben meghatározzák az emberek életét. Budapest számára azért fontosak ezek a szereplők, innovációk, okos fejlesztések és szolgáltatások, mert egy olyan város megteremtése a cél, amely a lehető legjobb életminőséget biztosítja lakói számára.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.