EUR: 332,75 Ft
CHF: 303,39 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb V.kerület

A tudomány fővárosa

Az innováció fontossága volt a fő témája szeptember 23-án az Akvárium Klubban megrendezett A tudomány fővárosa című kiállításnak és fórumnak.

– A mai napon szemtanúi vagyunk, hogy a globális megatrendek és azok közül is talán az egyik legmeghatározóbb, a technológiai fejlődés vagy más néven digitalizáció, milyen mértékben határozza meg mindennapi életünket – mondta Szigeti Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára vasárnap a budapesti Akvárium Klubban tartott Tudományok Fővárosa elnevezésű rendezvényen.


Az ingyenes eseményen a tudományos előadások mellett több mint negyven kiállító várta a látogatókat, akik találkozhattak humanoid robotokkal, végigizgulhattak egy nemzetközi drónversenyt, benevezhettek a meteoritsimogatóba, kipróbálhattak védőruhába öltözve egy sugárkaput, és még masszázst is kaphattak egy igazi holdrovertől. A helyszínen élen járó hazai nagyvállalatok, startup cégek, fiatal kutatók, főiskolák és egyetemek mutatták be tevékenységüket. A rendezvény fővédnöke Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, főtámogatója az MVM Paksi Atomerőmű volt.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes elmondta, a rendezvényen részt vevő egyetemek, vállalatok, kutatóintézetek célja, hogy bemutassák, mit rejt a jövő, melyek azok az innovációk, amelyek a következő években, évtizedekben meghatározzák az emberek életét. Budapest számára azért fontosak ezek a szereplők, innovációk, okos fejlesztések és szolgáltatások, mert egy olyan város megteremtése a cél, amely a lehető legjobb életminőséget biztosítja lakói számára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.