2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Belföld

A vártnál nagyobb a GDP növekedése

A KSH kedden kiadott becslése szerint idén a második negyedévben 4,8 százalékkal növekedett a GDP. Ez az elmúlt év azonos időszakához képest a vártnál 0,2 százalékponttal magasabb érték. Elemzők szerint várhatóan 4,2–4,6 százalékkal nőhet idén a magyar gazdaság teljesítménye.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető közgazdásza az MTI-nek kiemelte: a második negyedéves adat 2004 óta nem látott dinamikát jelent. Mint mondta, a statisztikai adatok alapján az ipar hozzáadott értéke a várakozások felett növekedett. Úgy tűnik, a belső fogyasztás a hazai termelés egyre nagyobb részét szívja fel, és a vállalatok is növelték importból származó készleteiket.

– Az ipari termelés, a fogyasztás, a foglalkoztatás és a beruházások várható bővülése hosszabb távon is fenntarthatóvá teszi a magyar gazdaság erősödését – reagált a hírre Varga Mihály pénzügyminiszter. Szerinte a növekedés fenntarthatóságát az is támogatja, hogy nem párosul eladósodással.

Varga Mihály /Fotó: Cser Dániel

Kapcsolódó Cikkek

  • Fülöp Attila: Meg kell hallanunk a nevelőszülők hangját

    Fülöp Attila: Meg kell hallanunk a nevelőszülők hangját

    A kormány által kezdeményezett nevelőszülői program küldetése, hogy felerősítse a segíteni szándékozó nevelőszülők, valamint a támogatásra szoruló fiatalok hangját – hangoztatta az országjáró program hetedik, várpalotai állomásán hétfőn a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

  • Zsidólistázó jobbikos váltja Szávayt

    Zsidólistázó jobbikos váltja Szávayt

    Bencsik Jánost, egy másik listaállító nácit jelöl a Jobbik a nőveréssel hencegő Szávay István helyére. Bencsik Gyöngyösi Márton beszéde után maga kezdett információ gyűjtésbe azokról az ‘izraeli ügynökökről” akik szerinte uralják Amerikát.