2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb XIX.kerület XXIII.kerület

A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.

Modern körülmények között készülhetnek a fiatalok (Fotó: Máté Krisztián)

Égető szükség volt már egy modern, jól használható és megfelelően kihasználható pályára a Vass Lajos Általános Iskolában, ahol az idei tanévben már a második kézilabda-szakosztály indult. Ezért dolgozott hónapokon át a megvalósításon Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok, akinek közbenjárásával végül a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programjának” köszönhetően, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában megépülhetett az új pálya. Dódity Gabriella, aki végigkövette a tervezést és a kivitelezési munkálatokat, a hivatalos megnyitón örömét fejezte ki a legújabb, teljes egészében kormányzati forrásból megvalósuló fejlesztés kapcsán.


Rengeteg gyereknek okoztak ezzel örömet (Fotó: Máté Krisztián)

− Dupla öröm ez számunkra, hiszen nemcsak a gyerekeknek nyújt sportolási lehetőséget, hanem a Kispesti Női Kézilabda Klub partneriskolájaként a Vass Lajos iskola az edzéseknek is méltó körülményeket tud biztosítani. De van még feladatunk itt is: meg kell újítani a tornatermet, és bízom benne, hogy mielőbb megépül a Kispestre tervezett kézilabdacsarnok is – mondta el a fejlesztéspolitikai tanácsnok, aki a helyszínen megköszönte minden érintettnek a segítséget.

Dódity Gabriella most is sokat tett az új pálya elkészítéséért (Fotó: Máté Krisztián)

A kispesti kézis lányok a héten kezdik meg szereplésüket a másodosztályban, hazai mérkőzéseiket továbbra is a Soroksári Sportcsarnokban játsszák Béki Nagy Bertalan tanítványai.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.