2019. augusztus 26., hétfő
Izsó

Egyéb XIX.kerület XXIII.kerület

A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.

Modern körülmények között készülhetnek a fiatalok (Fotó: Máté Krisztián)

Égető szükség volt már egy modern, jól használható és megfelelően kihasználható pályára a Vass Lajos Általános Iskolában, ahol az idei tanévben már a második kézilabda-szakosztály indult. Ezért dolgozott hónapokon át a megvalósításon Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok, akinek közbenjárásával végül a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programjának” köszönhetően, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában megépülhetett az új pálya. Dódity Gabriella, aki végigkövette a tervezést és a kivitelezési munkálatokat, a hivatalos megnyitón örömét fejezte ki a legújabb, teljes egészében kormányzati forrásból megvalósuló fejlesztés kapcsán.


Rengeteg gyereknek okoztak ezzel örömet (Fotó: Máté Krisztián)

− Dupla öröm ez számunkra, hiszen nemcsak a gyerekeknek nyújt sportolási lehetőséget, hanem a Kispesti Női Kézilabda Klub partneriskolájaként a Vass Lajos iskola az edzéseknek is méltó körülményeket tud biztosítani. De van még feladatunk itt is: meg kell újítani a tornatermet, és bízom benne, hogy mielőbb megépül a Kispestre tervezett kézilabdacsarnok is – mondta el a fejlesztéspolitikai tanácsnok, aki a helyszínen megköszönte minden érintettnek a segítséget.

Dódity Gabriella most is sokat tett az új pálya elkészítéséért (Fotó: Máté Krisztián)

A kispesti kézis lányok a héten kezdik meg szereplésüket a másodosztályban, hazai mérkőzéseiket továbbra is a Soroksári Sportcsarnokban játsszák Béki Nagy Bertalan tanítványai.

Kapcsolódó Cikkek