2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Sport

A világ legnagyobb Egyetemi Sport Nemzetközi Napja rendezvényére várják a hallgatókat!

Ötvenezer hallgató részvételével a világ legnagyobb rendezvényét tartja a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség  a hazai egyetemekkel együttműködve szeptember 20-án. Az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján a központi helyszín az Orczy-park lesz, ahol a magyar hallgatók a világ több, mint 100 millió egyetemistájához csatlakoznak.

Az UNESCO 2015. novemberi közgyűlésén szavazta meg, hogy szeptember 20-a az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja legyen. A nap célja többek között, hogy ráirányítsa világszerte a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban. A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája sikerrel kezdeményezte, hogy minden magyar felsőoktatási intézmény csatlakozzon az IDUS-hoz és ennek keretében Egyetemi Sportnapot tartsanak intézményeikben, melyet a Magyar Rektori Konferencia is támogat.A központi rendezvény házigazdája a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lesz (Ludovika Campus – Orczy-park), ahol  megrendezik a Budapesti Egyetemi Sportfesztivált is a HÖOK-kal együttműködésben.

Információink szerint lesz MozduljGamer lasertag csapatverseny, 3×3 kosárlabda verseny, kalandpark, rendőrségi akadálypálya, lábtoll labda, íjászat, falmászás, street-workout, játékos triatlon, óriás jenga, rekeszmászás, XXL csocsó, egész napos aerobic és zumba órák Szentgyörgyi Rómeóval és Faluvégi Andrással. és még számos további programot.

Budapesten a BME sportnapjához, az ELTE Inkluzív napjához, a jótékonysági egészségsétához, az 5vös5 futóversenyhez lehet bekapcsolódni a központi helyszínen kívül.

Vidéken is minden felsőoktatási intézmény csatlakozott az IDUS-hoz és saját campusaikon rendezik meg az összegyetemi sportnapot.

Kapcsolódó Cikkek