EUR: 328,10 Ft
CHF: 297,47 Ft
2019. október 24., csütörtök
Salamon

Egyéb XXI.kerület

Adományház a négygyermekes családnak

Soroksáron épült fel egy négygyermekes család adományháza, amelynek átadásán Borbély Lénárd, Csepel polgármestere és Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja alapítója is részt vett.

Dienstmann Tamás, a Horizont Global Kft. ügyvezető igazgatója még tavaly decemberben, az MTVA „Jónak lenni jó” kampányának keretében jelentette be, hogy egy többgyermekes családot szeretne megajándékozni egy házzal. Rengeteg cég és civil szervezet állt a kezdeményezés mellé: többek között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete.


A 160 négyzetméteres, 40 millió forint értékű ház a Horizont Global Kft. saját fejlesztésű, acélszerkezetes technológiájával három hónap alatt készült el. Tódor Gyöngyi és Tibor 2011 óta él Magyarországon, mindketten Erdélyből, Csíkszeredából származnak. 2014-ben született meg kisfiuk, majd 2017 tavaszán három új gyermeket „kaptak” egyszerre.

Dienstmann Tamás, az adományozó részt vett az 1956-os forradalom és szabadságharcban, ahol fegyverrel kezében került fogságba. Miután sikerült megszöknie, Kanadában telepedett le, építőipari vállalkozását is ott indította el. 1992-ben tért haza Magyarországra, Csepelre. Az átadáson elmondta, a házra úgy tekint, mint a magyar összefogás szimbólumára, hiszen szerinte felsorolni is nehéz, mennyien álltak a nemes ügy mellé. A vállalkozó kiemelte Borbély Lénárd, Csepel polgármestere segítőkészségét, aki személyesen is közreműködött abban, hogy a család álma megvalósulhasson.


Felolvasták Németh Szilárd levelét, amelyben a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott, mindannyiunk érdeke a családok védelme és megerősítése, hiszen hazánk ereje, jövője a családokban rejlik. Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke szerint Magyarország egyre családbarátabb ország, ahol a családok számíthatnak a társadalom segítségére. A házat dr. Beer Miklós, a váci egyházmegye püspöke és Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke szentelte fel. A kulcsátadás után Tódor Tibor köszönőbeszédében elmondta, a házzal megvalósult egy álmuk, ami igazán csak az átadás után kezdődik el. Tódor Gyöngyi arról beszélt, egy élet is kevés lenne ahhoz, hogy köszöntet mondjanak, ezért úgy élnek majd új otthonukban, hogy a gyermekeik felnevelésével fogják kifejezni hálájukat.

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója, ötgyermekes édesanya úgy fogalmazott: „Ha mindenki megteszi, amit meg kell tennie, vagy amit meg tud tenni, akkor csoda születik.”

– Most is egy csoda született a Horizont Global Kft.-nek, Dienstmann Tamásnak és a nagylelkű támogatóknak köszönhetően, hiszen egy négygyermekes család ma birtokba vehette új otthonát. Büszke vagyok rá, hogy egyesületünk ennek a csodának részese lehet. Sok boldogságot kívánunk a Tódor családnak, a hármas ikreknek és testvérüknek a gyönyörű új házukban!

Kapcsolódó Cikkek