EUR: 316,97 Ft
CHF: 279,31 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Sport

Afrikát is meghódították a magyar kempósok

Története első afrikai kontinensen rendezett versenyén vett részt a magyar kempo válogatott pénteken és szombaton, a tunéziai Hammametben. A világbajnoki címvédő magyar sportolók tizenegy arany-, tizenkét ezüst- és öt bronzérmet szereztek. 

Jól szerepelt a magyar csapat Afrikában

Tizenhárom, egyaránt az idei budapesti vb-n érmes harcművészt nevezett a Magyar Kempo Szövetség az első alkalommal életre hívott tunéziai nemzetközi kempo bajnokságra. A nyitónapon a semi kempo és a knock down kategóriákat bonyolították le, összesen hét első, hét második és egy harmadik helyezést értek el a magyar sportolók. A torna második napjára maradt a full kempo versenyszám, amelyben újfent szépen teljesítettek a mieink. Négy első, öt második és négy harmadik pozíciót sikerült összehozni.


Kornély György, a Magyar Kempo Szövetség alelnöke az eredmények kapcsán elmondta, hogy nagyon elégedett a teljesítményekkel, egy hasznos és fárasztó felkészülés után mindenki odatette magát a tatamin. A Felcsút Fehér Tigrisek vezetőedzője azt is hozzátette, hogy mivel 2020-ben a mostani helyszín, a tunéziai Hammamet lesz a világbajnokság házigazdája, így a magyar sportolók a most szerzett afrikai tapasztalatokat két év múlva is hasznosíthatják majd. A Magyar Kempo Szövetség következő versenye október 6-án lesz Újfehértón.

Aranyérmesek:
Ódor Lili 1. hely semi és full kempo
Szabó Tibor Benedek 1. hely semi és full kempo
Lacza Ábel 1. hely semi és full kempo
Pásztor Ádám 1. hely semi és full kempo
Csubák Erik 1. hely semi kempo
Ditchen Dániel 1. hely semi kempo
Katona Richárd 1. hely knock down

Kapcsolódó Cikkek

 • Olimpiai bajnokok zöld-fehérben

  Olimpiai bajnokok zöld-fehérben

  Hatvankét évvel a Ferencvárosi Torna Club gyorskorcsolya szakágának megszűnése után újjáalakul a szakosztály, amely rögtön nagy nevekkel erősített, hiszen zöld-fehérbe öltöztek az olimpiai bajnok Liu-testvérek, Cole és John-Henry Krueger, valamint a versenyzők és a válogatott sikeredzője, Bánhidi Ákossal.

 • Emlékezetes nulla-nullák

  Emlékezetes nulla-nullák

  Viszonylag unalmas meccseket hozott a kedd este Bajnokok Ligája játéknap, hiszen a Liverpool 0-0-ás döntetlent játszott a Bayern München együttesével, míg a másik mérkőzésen a Lyon és a Barcelona összecsapás zárult gól nélkül.

 • Joshua: Miller a ribancom!

  Joshua: Miller a ribancom!

  Lezajlott az első sajtótájékoztató az Anthony Joshua–Jarrell Miller ökölvívó mérkőzés felvezetéseként és ahogy arra számítani lehetett a felek már most egymásnak ugrottak.

 • Esküt tett a 29. Téli Universiadéra utazó magyar csapat

  Esküt tett a 29. Téli Universiadéra utazó magyar csapat

  Negyven fős sportolói magyar csapat vesz részt a 29. Téli Universiadén – hangzott el a magyar csapat ünnepélyes fogadalomtételén Budapesten. A multisport-eseménynek a szibériai Krasznojarszk városa ad otthont, ahova a téli egyetemi játékok során az eddigi legnagyobb delegációval indul útjára a magyar egyetemi csapat.