2019. október 16., szerda
Gál

Egyéb Szombathely

Akadálymentesített átjárók

Több mint 7 millió forintból 21 gyalogátkelőhelyen alakítottak ki jelzőrendszert a vakok és gyengénlátók számára Szombathelyen. Az önkormányzati beruházás a Helyi Esélyegyenlőségi Program részeként valósult meg.

Bősze György Puskás Tivadar polgármesterrel próbálta ki először a rendszert  Fotó:CSG

– Az eszközt használó egy távirányító segítségével tudja aktiválni a rendszert, amely hangszórókon keresztül közli használójával, hogy „várjon”, vagy „átkelhet” az adott utcán. Ezzel mintegy száz ember mindennapjait könnyítjük meg a városban – mondta Puskás Tivadar polgármester a mobilitási héten tartott ünnepélyes átadón. Bősze György, a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületének elnöke hozzátette: folyamatosan zajlik az adategyeztetés és a távirányítók kiosztása. Hamarosan minden érintett megkapja az eszközt.


A távirányítóval működésbe hozható a hangszóró Fotó:CSG

Szombathely 21 forgalmas csomópontján építették ki a rendszert, továbbá ezeket a gyalogátkelőhelyeket akadálymentesítették is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.