2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Egyéb Zalaegerszeg

Aktív programok az idősek hónapja keretében

Október elseje az idősek világnapja, ezen a napon 15 órától a Keresztury VMK ad otthont egy hangulatos, zenés rendezvénynek. A megyeszékhely lakosságának több mint 25 százaléka 60 év feletti, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyugdíjasok szívesen fogadják a színvonalas programokat.

Dr. Kocsis Gyula, a városi Idősügyi Tanács alelnöke szerint valóban figyel rájuk a város, ennek egyik megnyilvánulása az idősek hónapja, amelynek keretében körülbelül 18 eseményt tartalmazó programsorozat kezdődik. Főzőverseny, egészségügyi szűrések és sportvetélkedők – egyebek mellett több mint egy hónapon át ilyen rendezvényekkel ünnepli az önkormányzat a város szépkorú lakosait. Különlegesség volt például a szeptember 21-ei Alzheimer-világnap alkalmából rendezett séta, ezenkívül keresztrejtvény-fejtő vetélkedő, emléktúra és haditorna is biztosította a kikapcsolódást. Mindemellett a nyugdíjasklubok Ki mit tud?-ja, énekes, táncos, zenés programok, életmódnap – amely a generációt érintő betegségeket veszi sorra –, valamint nyugdíjasok által készített művészeti alkotások kiállítása is színesíti majd a hónapot. Évről évre egyre nagyobb érdeklődés kíséri az országosan is egyedülálló szeniorakadémia előadásait Zalaegerszegen. A közel 300 fős hallgatói létszámú Budapesti Gazdasági Egyetem helyi campusa szeptember 20-ától új félévvel várja az érdeklődőket. A szervezők az ünnepekről sem feledkeztek meg. Megünneplik az évfordulókat is, így szeptember 26-án köszöntötték a Zalaegerszegi Honvédklub jubileumi 50. születésnapját a Keresztury VMK-ban. A tervek szerint október 11-én a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben köszöntik majd a díszokleveles pedagógusokat, akik az elmúlt évtizedekben kiemelkedően sokat tettek a gyermekek neveléséért, oktatásáért. A zárórendezvényt október 30-án szintén a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben tartják, ahol fellép többek között Berecz András ének- és mesemondó.


2018-ban is egy hónapos eseménysorozattal tiszteleg a város az időskorúak előttt

Haditorna

Közös séta az Alzheimer világnapján

Közel 300 hallgatót számlál a BGF szenior akadémia

Sosem késő táncra perdülni

Mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát!

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.