EUR: 323,96 Ft
CHF: 285,32 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Életmód

Alice szerint az IT igenis lányos szakma

Tizenhat országból 160 középiskolás diáklány és 64 tanár érkezett augusztus 27-én Athénba, a Microsoft első, A. I. Bootcamp for Girls elnevezésű nyári táborába. 15 magyar diákot is meghívtak, akiket az öt kísérő tanárral együtt a Microsoft munkatársai választottak ki 600 jelentkezőből.

A négynapos, „Alice envisions the future” (Alice szerint a jövő) tematikájú rendezvény előadói a mesterséges intelligencia mindennapjainkra gyakorolt hatását járták körül. Szó esett a chatbotok működéséről, az IoT technológiáról, az Azure kognitív szolgáltatásairól, de a programba belefért az ismerkedés a Minecraft játékot és a Lego Mindstorm robotokat vezérlő, mesterséges intelligenciát alkalmazó programokkal is.


– Hiszünk abban, hogy az informatika a kreatív emberek foglalkozása, és korántsem csupán fiúknak való – mondta Bábel Gabriella, a Microsoft Magyarország megbízott ügyvezető igazgatója, aki informatikus mérnök, ezért is tekinti szívügyének a témát. Skultéty Zoltánné, a miskolci Lévay József Református Gimnáziumból érkező Golenya Klaudia, Majoros Míra és Veres Dominika felkészítő tanára szerint fontos, hogy az olyan rendezvények, amilyen a Microsoft nyári tábora, ráébresszék a lányokat, hogy sokkal több van az informatikában, és bennük is, mint gondolnák. A tábor „névadója”, Alice egyébként egy képzeletbeli, 15–17 év közötti lány, aki szeret álmodozni, keresi a kalandokat és a tudást, mindenben meglátja a fejlődés lehetőségét, és ezt kész valóra is váltani. A Microsoft az ő élményein keresztül mutatta be, hogyan képes átalakítani világunkat a tudomány és a technológia.

Kapcsolódó Cikkek

 • 100 éves Budapest egyik leglátványosabb épülete

  100 éves Budapest egyik leglátványosabb épülete

  Hogy miben közös Habsburg Otto, Richard Nixon, Yehudi Menuhin, Andrew Lloyd Webber, Zsigmond Vilmos, vagy Maximillian Shell? Mindegyikük nevét egy-egy lakosztály viseli a Danubius Hotel Gellértben, ahol többször is megszálltak.

 • Szelfitippek próbálkozóknak és függőknek

  Szelfitippek próbálkozóknak és függőknek

  Sokat elárul rólunk, hogy milyen szelfit teszünk ki magunkról a közösségi oldalra. Persze nem kell profi fotósnak lenni ahhoz, hogy ne merev igazolványképeket, hanem jó hangulatú, egyéni fotókat készítsünk.

 • Rossz hatással volt az időjárás a hagymafélék termesztésére

  Rossz hatással volt az időjárás a hagymafélék termesztésére

  Rossz hatással volt a száraz időjárás a hagymafélék és a burgonya termesztésére, miközben jó évet zárt a napraforgó és a paradicsom – közölte a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója vasárnap az M1 aktuális csatornán.