2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Sport

Alkoholmámorban töltötte interes éveit Adriano

A futballisták szeretik az éjszakai életet, de többen abba a hibába esnek, hogy túltolják. Így járt a brazil Adriano is, aki az Interben töltött évei során kedvelte meg a bárok hangulatos légkörét. Most őszintén vallott alkoholizmusáról. 

Nem túlzás azt állítani, hogy Adriano volt a brazil futball egyik legnagyobb csatártehetsége. Sokszor Ronaldóval emlegették egy lapon, azonban pályafutására erősen rányomta bélyegét az alkoholizmus és a depresszió. A 36 éves támadó most a brazil R7 portálnak beszélt nyíltan problémáiról.


– 2004-ben kerültem az Interhez és ugyanebben az évben halt meg édesapám. Halála hatalmas űrt hagyott bennem, nagyon egyedül éreztem magam. Ekkor fordult minden rosszra. Egyedül voltam Olaszországban, szomorú és depressziós voltam, akkor kezdtem el inni. Csak ivás közben voltam boldog. Minden este ittam, lényegében bármit, amihez hozzáfértem: bort, viszkit, vodkát, sört. Nagyon sok sört – mondta Adriano.

Elmondása szerint alkoholproblémái miatt kellett elhagynia az Intert és a klub többször hazudott miatta.


– Egyszerűen nem tudtam abbahagyni az ivást. Nem tudtam rejtegetni, hogy reggelente részegen jelenek meg az edzésen. Mindig elmentem, még akkor is, ha teljesen be voltam rúgva és az orvosok be kellett vigyenek aludni. A sajtónak a klub azt kommunikálta, hogy izomproblémáim vannak. Évekkel később rájöttem, hogy azokkal volt a gond, akik olyan bulikba vittek folyamatosan, ahol nők voltak és ital. Nem gondolták át, hogy mit csinálnak velem – vallotta be.

Adriano egy rövid, 2001–2002-es időszak után 2004 és 2009 között volt másodszor az Inter játékosa, ekkor 115 mérkőzésen 47-szer talált be. Állítása szerint azzal, hogy visszatért Brazíliába futballozni, milliókat bukott, de boldogabb lett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz hír! Kizárták a Kárász, Kozák párost

  Rossz hír! Kizárták a Kárász, Kozák párost

  A csütörtöki előfutam után kizárták az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta kajakpárost a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mert a hajójuk könnyebbnek bizonyult a megengedettnél a mérlegelésnél.

 • Újabb magyar döntős hajó a kajak-kenu világbajnokságon

  Újabb magyar döntős hajó a kajak-kenu világbajnokságon

  A férfi 500 méteres kajakpáros bejutott a döntőbe, a kenus Nagy Bianka (200 m) és Bodonyi András (500 m) valamint az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta duó pedig a csütörtöki előfutam után a középfutamban folytatja szereplését a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

 • Figyelmeztető lövések a BL-en!

  Figyelmeztető lövések a BL-en!

  A svájci rendőrség közbelépésére volt szükség a szerb futballhuligánokkal szemben a Young Boys és a Crvena zvezda szerdai Bajnokok Ligája-selejtezője előtt és után is.

 • Főtáblával vigasztalódhat a Fradi

  Főtáblával vigasztalódhat a Fradi

  Idegenben teheti meg az első lépést az Európa-liga főtáblája felé a Ferencváros labdarúgócsapata, amely a litván Sudova ellen lép pályára ma este.