2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Sport

Alkoholmámorban töltötte interes éveit Adriano

A futballisták szeretik az éjszakai életet, de többen abba a hibába esnek, hogy túltolják. Így járt a brazil Adriano is, aki az Interben töltött évei során kedvelte meg a bárok hangulatos légkörét. Most őszintén vallott alkoholizmusáról. 

Nem túlzás azt állítani, hogy Adriano volt a brazil futball egyik legnagyobb csatártehetsége. Sokszor Ronaldóval emlegették egy lapon, azonban pályafutására erősen rányomta bélyegét az alkoholizmus és a depresszió. A 36 éves támadó most a brazil R7 portálnak beszélt nyíltan problémáiról.


– 2004-ben kerültem az Interhez és ugyanebben az évben halt meg édesapám. Halála hatalmas űrt hagyott bennem, nagyon egyedül éreztem magam. Ekkor fordult minden rosszra. Egyedül voltam Olaszországban, szomorú és depressziós voltam, akkor kezdtem el inni. Csak ivás közben voltam boldog. Minden este ittam, lényegében bármit, amihez hozzáfértem: bort, viszkit, vodkát, sört. Nagyon sok sört – mondta Adriano.

Elmondása szerint alkoholproblémái miatt kellett elhagynia az Intert és a klub többször hazudott miatta.


– Egyszerűen nem tudtam abbahagyni az ivást. Nem tudtam rejtegetni, hogy reggelente részegen jelenek meg az edzésen. Mindig elmentem, még akkor is, ha teljesen be voltam rúgva és az orvosok be kellett vigyenek aludni. A sajtónak a klub azt kommunikálta, hogy izomproblémáim vannak. Évekkel később rájöttem, hogy azokkal volt a gond, akik olyan bulikba vittek folyamatosan, ahol nők voltak és ital. Nem gondolták át, hogy mit csinálnak velem – vallotta be.

Adriano egy rövid, 2001–2002-es időszak után 2004 és 2009 között volt másodszor az Inter játékosa, ekkor 115 mérkőzésen 47-szer talált be. Állítása szerint azzal, hogy visszatért Brazíliába futballozni, milliókat bukott, de boldogabb lett.

Kapcsolódó Cikkek

  • Schmidt Gábor: A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll

    Schmidt Gábor: A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll

    A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll, köszönhetően az edzők és a klubok munkájának, valamint a kormány kiemelt támogatásának és az eredményességért járó extra juttatásnak – erről is beszélt szezonindító interjújában Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke, aki felejthetetlen élményt ígér az év fő eseményére, az augusztusi, szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra ellátogatóknak.

  • A nap képe: Hajsza a győzelemért

    A nap képe: Hajsza a győzelemért

    Brutális baleset vetett árnyékot a NASCAR Daytona 500-as legutóbbi versenyére, amikor nagyjából a mezőny fele, egészen pontosan 21 autó ütközött össze.