EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Sport

Alkoholmámorban töltötte interes éveit Adriano

A futballisták szeretik az éjszakai életet, de többen abba a hibába esnek, hogy túltolják. Így járt a brazil Adriano is, aki az Interben töltött évei során kedvelte meg a bárok hangulatos légkörét. Most őszintén vallott alkoholizmusáról. 

Nem túlzás azt állítani, hogy Adriano volt a brazil futball egyik legnagyobb csatártehetsége. Sokszor Ronaldóval emlegették egy lapon, azonban pályafutására erősen rányomta bélyegét az alkoholizmus és a depresszió. A 36 éves támadó most a brazil R7 portálnak beszélt nyíltan problémáiról.


– 2004-ben kerültem az Interhez és ugyanebben az évben halt meg édesapám. Halála hatalmas űrt hagyott bennem, nagyon egyedül éreztem magam. Ekkor fordult minden rosszra. Egyedül voltam Olaszországban, szomorú és depressziós voltam, akkor kezdtem el inni. Csak ivás közben voltam boldog. Minden este ittam, lényegében bármit, amihez hozzáfértem: bort, viszkit, vodkát, sört. Nagyon sok sört – mondta Adriano.

Elmondása szerint alkoholproblémái miatt kellett elhagynia az Intert és a klub többször hazudott miatta.


– Egyszerűen nem tudtam abbahagyni az ivást. Nem tudtam rejtegetni, hogy reggelente részegen jelenek meg az edzésen. Mindig elmentem, még akkor is, ha teljesen be voltam rúgva és az orvosok be kellett vigyenek aludni. A sajtónak a klub azt kommunikálta, hogy izomproblémáim vannak. Évekkel később rájöttem, hogy azokkal volt a gond, akik olyan bulikba vittek folyamatosan, ahol nők voltak és ital. Nem gondolták át, hogy mit csinálnak velem – vallotta be.

Adriano egy rövid, 2001–2002-es időszak után 2004 és 2009 között volt másodszor az Inter játékosa, ekkor 115 mérkőzésen 47-szer talált be. Állítása szerint azzal, hogy visszatért Brazíliába futballozni, milliókat bukott, de boldogabb lett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.