2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Eger

Átadták a Bárány uszodát

Ünnepélyes keretek között átadták a sokunk által várva várt Bárány István Uszodát. A beruházás önkormányzati, kormányzati és taofinanszírozásból, több mint kétmilliárd forintból jött létre. Az új uszoda elődje majd száz éve Európa első forrásvízzel működő versenymedencéjével büszkélkedhetett, és egy évszázad alatt rengeteg nagyszerű úszót, olimpiai bajnok vízilabdázót nevelt ki. Ezt a forrásvizes megoldást a kivitelezés során megőrizték, a legmodernebb műszaki eszközökkel ötvözve. Az ünnepélyes átadón részt vett többek között Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki úgy fogalmazott, hogy reményeik szerint a megújult komplexum nemzetközi szinten a vízi sportok fellegvára lesz, ahol versenyeket, edzőtáborokat és továbbképzéseket is fognak tartani.

A meghívottak között volt még Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség leköszönő elnöke, Habis László polgármester, Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke, Kis Ágnes, az Egri Senior Úszó Klub képviselője és az Egri Vízilabda Klub legfiatalabb leigazolt sportolója, az ötéves Korózs Emma Napsugár.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.