EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Egyéb Eger

Átadták a Bárány uszodát

Ünnepélyes keretek között átadták a sokunk által várva várt Bárány István Uszodát. A beruházás önkormányzati, kormányzati és taofinanszírozásból, több mint kétmilliárd forintból jött létre. Az új uszoda elődje majd száz éve Európa első forrásvízzel működő versenymedencéjével büszkélkedhetett, és egy évszázad alatt rengeteg nagyszerű úszót, olimpiai bajnok vízilabdázót nevelt ki. Ezt a forrásvizes megoldást a kivitelezés során megőrizték, a legmodernebb műszaki eszközökkel ötvözve. Az ünnepélyes átadón részt vett többek között Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki úgy fogalmazott, hogy reményeik szerint a megújult komplexum nemzetközi szinten a vízi sportok fellegvára lesz, ahol versenyeket, edzőtáborokat és továbbképzéseket is fognak tartani.

A meghívottak között volt még Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség leköszönő elnöke, Habis László polgármester, Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke, Kis Ágnes, az Egri Senior Úszó Klub képviselője és az Egri Vízilabda Klub legfiatalabb leigazolt sportolója, az ötéves Korózs Emma Napsugár.


Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.