2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Eger

Átadták a Bárány uszodát

Ünnepélyes keretek között átadták a sokunk által várva várt Bárány István Uszodát. A beruházás önkormányzati, kormányzati és taofinanszírozásból, több mint kétmilliárd forintból jött létre. Az új uszoda elődje majd száz éve Európa első forrásvízzel működő versenymedencéjével büszkélkedhetett, és egy évszázad alatt rengeteg nagyszerű úszót, olimpiai bajnok vízilabdázót nevelt ki. Ezt a forrásvizes megoldást a kivitelezés során megőrizték, a legmodernebb műszaki eszközökkel ötvözve. Az ünnepélyes átadón részt vett többek között Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki úgy fogalmazott, hogy reményeik szerint a megújult komplexum nemzetközi szinten a vízi sportok fellegvára lesz, ahol versenyeket, edzőtáborokat és továbbképzéseket is fognak tartani.

A meghívottak között volt még Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség leköszönő elnöke, Habis László polgármester, Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke, Kis Ágnes, az Egri Senior Úszó Klub képviselője és az Egri Vízilabda Klub legfiatalabb leigazolt sportolója, az ötéves Korózs Emma Napsugár.


Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.