EUR: 324,63 Ft
CHF: 298,86 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Egyéb XXIII.kerület

Átadták az adományházat

Átvehette a Tódor család a Jónak lenni jó elnevezésű kampány soroksári adományházát; a 160 négyzetméteres épületet a közmédia Jónak lenni jó kampányára ajánlotta fel egy vállalkozó. Az erdélyi származású fiatal házaspár négy gyermekével kapott új otthont − tájékoztatott az MTI.

− A kiváló minőségű, energiatakarékos, kulcsrakész ház alapköveit júniusban tették le, és néhány hónap leforgása alatt készítették el példátlan összefogással − mondta el Dienstmann Tamás, az adomány felajánlója. Mint elhangzott, 2018-at a Családok évének nyilvánította a magyar kormány, ezért döntött úgy a vállalkozó, hogy egy többgyermekes nagy család részére otthont ajánl fel.


Szeptember közepétől ez az új otthonuk
MTI Fotó: Mónus Márton

− Úgy gondoltam, mivel az építőipar fellendült és a jó isten ad, akkor osztozkodjunk − fogalmazott Dienstmann Tamás, aki arról is beszélt, hogy döntését spontán, minden üzleti megfontolás nélkül hozta meg.

Dientsmann Tamás, a Horizont Global Kft. tulajdonosa (jobbra) adta át a kulcsokat
MTI Fotó: Mónus Márton

A négy hálószobás, kertes ház értéke meghaladja a 40 millió forintot. Építését a család végig nyomon követhette, így az ő igényeiknek és ízlésüknek megfelelő új otthonba költözhetnek. A házat átvevő Tódor Gyöngyi csodák sorozatának nevezte az adományt, szerinte „nagyon-nagyon hosszú idő, talán egy élet kell”, hogy fel tudják dolgozni azt, ami velük történt.

Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke és Beer Miklós váci megyéspüspök meg is szentelte a házat
MTI Fotó: Mónus Márton

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.