EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Egyéb XXIII.kerület

Átadták az adományházat

Átvehette a Tódor család a Jónak lenni jó elnevezésű kampány soroksári adományházát; a 160 négyzetméteres épületet a közmédia Jónak lenni jó kampányára ajánlotta fel egy vállalkozó. Az erdélyi származású fiatal házaspár négy gyermekével kapott új otthont − tájékoztatott az MTI.

− A kiváló minőségű, energiatakarékos, kulcsrakész ház alapköveit júniusban tették le, és néhány hónap leforgása alatt készítették el példátlan összefogással − mondta el Dienstmann Tamás, az adomány felajánlója. Mint elhangzott, 2018-at a Családok évének nyilvánította a magyar kormány, ezért döntött úgy a vállalkozó, hogy egy többgyermekes nagy család részére otthont ajánl fel.


Szeptember közepétől ez az új otthonuk
MTI Fotó: Mónus Márton

− Úgy gondoltam, mivel az építőipar fellendült és a jó isten ad, akkor osztozkodjunk − fogalmazott Dienstmann Tamás, aki arról is beszélt, hogy döntését spontán, minden üzleti megfontolás nélkül hozta meg.

Dientsmann Tamás, a Horizont Global Kft. tulajdonosa (jobbra) adta át a kulcsokat
MTI Fotó: Mónus Márton

A négy hálószobás, kertes ház értéke meghaladja a 40 millió forintot. Építését a család végig nyomon követhette, így az ő igényeiknek és ízlésüknek megfelelő új otthonba költözhetnek. A házat átvevő Tódor Gyöngyi csodák sorozatának nevezte az adományt, szerinte „nagyon-nagyon hosszú idő, talán egy élet kell”, hogy fel tudják dolgozni azt, ami velük történt.

Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke és Beer Miklós váci megyéspüspök meg is szentelte a házat
MTI Fotó: Mónus Márton

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.