2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Nyíregyháza

Átadták az új parkolóházat

Ünnepélyes keretek között átadták a Jósa András Oktatókórház udvarán épült parkolóházat. Az 5050 négyzetméterű, kétszintes, 361 gépjármű befogadására alkalmas építmény közel 600 millió forintból valósult meg. A dolgozók és a kórházba autóval érkezők szeptember 3-tól már használhatják.

A parkolóházban óránként 400 forintot kell fizetni a parkolásért, a belső udvaron ez jóval drágább. Az első fél óra mindkét helyszínen ingyenes, illetve a mozgáskorlátozott-kártyával rendelkezők is térítésmentesen vehetik igénybe. A parkolóházban 10 darab kerekesszék áll a mozgásukban korlátozott betegek rendelkezésére, amit a Városbál bevételéből szerzett be az intézmény.

Régi probléma oldódott meg a parkolóház átadásával
(Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.