EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Belföld

Átveri a szavazókat a Jobbik az időközi választásokon

Újabb trükkhöz folyamodott a Jobbik, át akarják verni tiszavasvári szavazóikat. A polgármester választáson függetlenként induló jelölt ugyanis, több szálon is kapcsolódik a párthoz.

Az időközi választás tétje azért nagy, mert a Jobbik mindig is kiemelt figyelmet szentelt a városnak, a párt egy időben Tiszavasváriban kívánta bizonyítani kormányzóképességét – írja az Origo.


Korábban Vona Gábor a Jobbik fővárosának nevezte Tiszavasvárt, azonban vezetésük alatt, a település inkább visszafejlődött mintsem felvirágzott volna.

A most vasárnapi voksoláson egyedül a kormánypárti Szőke Zoltán (Fidesz-KDNP) vállalta a pártlogót, jobbikos jelölttel nem lehet majd találkozni a szavazólapon.


Erősen kilóg a lóláb, hiszen a nyolcéves jobbikos irányítást követően a polgármester-aspiránsnak az a legfontosabb kampányeleme, hogy „a városnak a megkezdett úton kell továbbhaladnia” üzenettel népszerűsítse magát. Nem ez az egyetlen olyan jel, amely erősen megkérdőjelezi a politikus függetlenségét. Badics hivatalos kampányvideójában feltűnik a város korábbi vezetője, Fülöp Erik, aki ki mást, mint „a rendkívül talpraesett szakembert”, Badicsot ajánlja a tiszavasváriak figyelmébe a vasárnapi választáson – írja a lap. 

A ‘független’ jelöltet ajánlja meglepő módon a csak Bundás Andiként ismertté vált jobbikos Varga-Damm Andrea is.

A portál szerint az csak hab a tortán, hogy a tiszavasvári közmunkaprogramot irányító Zagyva György Gyula és Badics Ildikó csaknem egy hónapja közösen nyilatkozott meglehetősen pozitív hangvételben a Mifelénk, Tiszavasváriban! nevű oldalnak. Ismert, Zagyva korábban a Jobbik parlamenti képviselője volt, számos botrány fűződött a nevéhez.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: A DK folytatja a nyomásgyakorlást

  Fidesz: A DK folytatja a nyomásgyakorlást

  A Fidesz szerint a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus koalíció (DK) a bevándorláspárti politika magyar élharcosaként a magyar parlamentben is folytatja a nyomásgyakorlást.

 • Vonat gázolt halálra egy férfit Siófokon

  Vonat gázolt halálra egy férfit Siófokon

  Vonat gázolt halálra egy segédmotoros kerékpárt toló férfit péntek délután Siófokon, egy vasúti átjárónál – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

 • Szijjártó: Magyarország bajor barátainak is köszönheti sikerét

  Szijjártó: Magyarország bajor barátainak is köszönheti sikerét

  A magyarok nagyon sokat dolgoztak és imádkoztak, hogy hazájuk ismét sikeres és büszke ország legyen, és küzdelmeiket nem tudták volna sikeresen megvívni, ha nincsenek barátaik, és nincsenek bajor barátaik – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Münchenben a magyar főkonzulátus új épületének avató ünnepségén.