EUR: 327,22 Ft
CHF: 300,82 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Egyéb Kecskemét

Autista gyerekek látogattak a cirkuszba

Nyílt napot szervezett a kecskeméti Autizmus Centrum fiataljainak a Richter Flórián Cirkusz. A társulat nemcsak a minőségi szórakoztatást tartja fontosnak, hanem a társadalmi szerepvállalást is. Ebben központi helyet foglal el a hátrányos helyzetű gyermekekre történő odafigyelés. 

Tevéket és elefántokat simogathattak augusztus 30-án a kecskeméti autista gyermekek és családjaik a Richter Flórián Cirkuszban. A társulat tagjai megmutatták a fiataloknak a trükköket és az eszközöket, valamint a backstage-be is bemehettek. Csaknem 30 ember érkezett a Vízmű-dombhoz. Voltak olyan autisták, akik nehezen oldódtak fel, de akadtak olyanok is, akik egyből megszeretgették a kétpúpú tevéket. A társulat nemcsak autistáknak, hanem vakoknak, süketeknek, és Down-szindrómás gyerekeknek is szervez hasonló nyílt napokat szerte az országban.

Volt, aki egyből megszerette a kétpúpú tevét

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.