2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Kecskemét

Autista gyerekek látogattak a cirkuszba

Nyílt napot szervezett a kecskeméti Autizmus Centrum fiataljainak a Richter Flórián Cirkusz. A társulat nemcsak a minőségi szórakoztatást tartja fontosnak, hanem a társadalmi szerepvállalást is. Ebben központi helyet foglal el a hátrányos helyzetű gyermekekre történő odafigyelés. 

Tevéket és elefántokat simogathattak augusztus 30-án a kecskeméti autista gyermekek és családjaik a Richter Flórián Cirkuszban. A társulat tagjai megmutatták a fiataloknak a trükköket és az eszközöket, valamint a backstage-be is bemehettek. Csaknem 30 ember érkezett a Vízmű-dombhoz. Voltak olyan autisták, akik nehezen oldódtak fel, de akadtak olyanok is, akik egyből megszeretgették a kétpúpú tevéket. A társulat nemcsak autistáknak, hanem vakoknak, süketeknek, és Down-szindrómás gyerekeknek is szervez hasonló nyílt napokat szerte az országban.

Volt, aki egyből megszerette a kétpúpú tevét

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.