EUR: 363,54 Ft
CHF: 343,94 Ft
2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Egyéb Szeged

Autós, fizess!

A parkolásért felelős Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) akkor is büntet, ha nem működik a rendszerük, de ez csak a kisebb probléma.

Hiába szerettem volna SMS-ben parkolójegyet vásárolni, az SZKT mobilparkolási rendszere egyszerűen nem működött. Erről viszont csak akkor értesültem, amikor már dolgoznom kellett.


A munkát nem hagyhattam félbe, és nem is gondoltam, hogy nagy bajom lehet, ha rendszerhiba miatt nem veszek parkolójegyet. Nagyobbat nem is tévedhettem volna.

Az SZKT ügyfélszolgálatán arról tájékoztattak, hogy e-mailt küldhetek nekik a panaszomról. Ez eddig rendben is van, de a tájékoztatást adó hölgy szerint ha nem törlik a pótdíjfizetésem, csak csökkentik vagy teljesen elutasítják azt, még egy 820 forintos díjat is felszámolnak ügyviteli költségek címén.


Az időpontokba is könnyen belezavarodnak

Az SZKT a válasza szerint 30 napon belül reagál a panaszra, miközben a pótdíjat elvileg 15 napon belül be kell fizetni.

Arra egyébként 8 napja van a panaszos ügyfélnek, hogy e-mailt küldjön a cégnek. Én, ahogy észrevettem a büntetést, 1 órán belül jeleztem a panaszom.

A probléma csak az, hogy a közlekedési társaságnál nem igazán ismerik a naptárat, ugyanis olyan e-mailt küldtek vissza, amelyben azt írják, hogy a panaszom 8 napon túl érkezett.

Miután azt is megírtam nekik, hogy az egy órán belüli e-mail bőven 8 napon belül van, elnézést kértek a kellemetlenségekért. Arról viszont még nem sikerült dönteniük, hogy jogos-e a büntetés akkor, ha az ő rendszerhibájuk miatt nem tud az ügyfél parkolójegyet venni.

Ha azt veszem alapul, hogy az SZKT a tömegközlekedési menetjegyek esetében akkor is büntet, ha az automata rossz, és azért nem veszek jegyet, akkor gyaníthatóan itt is fizetnem kell.

Mennyi a parkolóhely?

– Én nem túl sűrűn parkolok Szegeden, csak a tanulókat parkoltatom, de azt sokszor tapasztaljuk, hogy nincs elég hely a városban – mondta a vezetésoktató Ferenc.

Egy rokkantnyugdíjas úgy látja, már a fizetés is nehéz.

– Rokkantkártyával parkolok, de ha ez nem lenne, az új rendszeren én nem igazodnék ki. A régit könnyen tudtam kezelni, ám ez az új nekem még átláthatatlan, és erre panaszkodik a családom is. Ráadásul a táblák sem mindig egyértelműek – panaszkodott a rokkantnyugdíjas Zsuzsa.

Olyan embereket is találtunk, akik úgy vélik, őket ugyancsak jogtalanul büntették meg.

– Csak pár perccel csúsztam meg. Jött az üzenet a telefonomra, hogy lejárt a parkolás. Három perc múlva vettem észre, küldtem is az új üzenetet, de már ennyi idő alatt odarakták a kocsimra a kis piros csomagot. Szerintem a büntetésből generálnak bevételt – háborgott egy korábbi élménye miatt Zoltán.

– Parkolójegyért mentem el a kocsitól. Mire visszaértem, már ott fogadott a büntetés. Nem tudtam vele mit csinálni, mert az ellenőr szerint ő szabályosan büntetett. Reklamáltam, most várok – számolt be a szegedi parkolással kapcsolatos rossz tapasztalatáról Judit, aki ugyanúgy megkapta üzenetben, hogy 8 napon túl érkezett a panasza, bár azt szinte azonnal küldte.

Amennyiben ön is hasonlóan járt, vagy szeretné megosztani velünk a véleményét a szegedi parkolási rendszerről, írjon nekünk!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.