2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Tech

Az egyik legnagyobb kínai étteremlánc tőzsdére megy

Kína egyik legnagyobb étteremlánca, a Haidilao 1 milliárd dollár összértékű elsődleges részvénykibocsátást (IPO) hajt végre a hongkongi tőzsdén még az idén.

Az 1994-ben alapított Haidilao International Holding jelenleg 320 éttermet működtet Kínában, Hongkongban, Szingapúrban, Tokióban, Szöulba és Los Angelesben.

A cég a részvénykibocsátásból származó összeg mintegy 60 százalékát terjeszkedésre, újabb éttermek nyitására fordítja egyebek között az Egyesült Államokban.

A Haidilao a tavalyi évet 161 millió dollár profittal zárta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb két magyar startup került az európai egészségügyi innováció élvonalába

    Újabb két magyar startup került az európai egészségügyi innováció élvonalába

    Két magyar team, az orvosi oktatóalkalmazást fejlesztő InSimu Patient és a nemzetközi teleradiológiát forradalmasító Sineko is elnyert 25 000 eurót az immáron harmadik éve megrendezésre kerülő EIT Health InnoStars Awards startupversenyen. A négy hónapos program során személyre szabott mentori támogatáshoz és két európai bootcamp tréningen való részvételi lehetőséghez jutott a két magyar, öt portugál, két-két lengyel és lett, valamint egy-egy cseh, litván, olasz és román csapat.

  • Okostelefonra költözhetnek az ügyfélszolgálatok

    Okostelefonra költözhetnek az ügyfélszolgálatok

    Okostelefonra költözhetnek az ügyfélszolgálatok, az eddig papíron zajló, döntően személyes megjelenést igénylő ügyintézést átterelve a digitális térbe – hívta fel a figyelmet a Netlock hitelesítésszolgáltató közleményében.