EUR: 356,31 Ft
CHF: 336,29 Ft
2020. március 28., szombat
Gedeon, Johanna

Egyéb Dunaújváros

Az élmezőnnyel kellett megküzdeniük

Két nehéz mérkőzés várt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesére: György László tanítványai hazai pályán előbb a bajnokságban addig veretlen Ferencváros, majd a Győri Audi ETO együttesét fogadták. 

Nem panaszkodhattak „alulterheltségre” a DKKA női kézilabdázói: a dunaújvárosiak előbb az FTC, majd a Győr csapatát látták vendégül a sportcsarnokban. Bár mindkét mérkőzésnek a vendégek voltak az esélyesei, a Kohász többször is bizonyította a korábbi években, hogy hazai környezetben mindenkire veszélyes tud lenni. A mérkőzés első szakasza ennek megfelelően kiegyenlítetten alakult: bár felváltva vezettek a csapatok, csupán egy-egy gólra tudtak ellépni egymástól a felek. Az első félidő vége felé azonban már egyre inkább elhúzni látszott a Fradi, amely végül ötgólos, 13-8-as előnnyel vonulhatott a pihenőre.


A Ferencváros elleni mérkőzésen sima vereséget szenvedett a DKKA

A folytatás sem úgy alakult, ahogyan a dunaújvárosi drukkerek szerették volna: egyre inkább kidomborodott a két együttes közötti különbség. A hajrában már tíz góllal vezetett a Fradi, amely a lefújás előtt tovább növelte előnyét, és végül 36-23 arányban győzött Dunaújvárosban. A Győr elleni, szintén Dunaújvárosban rendezett mérkőzésen néhány nappal később szintén inkább a címvédő Rába- partiak számítottak esélyesnek. Ennek ellenére az első negyedórában jól tartotta magát a Dunaújváros, hiszen húszpercnyi játék után is csupán egy góllal tudott ellépni a Győr a házigazdáktól. A félidő hajrája azonban a zöld-fehéreknek sikerült jobban, akik végül 14-11-es vezetést dolgoztak ki a tízperces pihenő előtt. A győri együttesnek a folytatásban is sikerült megőriznie a vezetést, ám a Kohász nem adta fel, így a vendégcsapat egyetlen percre sem engedhetett ki. A játékrészben nagyjából állandósult a négygólos különbség, és a lefújáskor is 28-24 arányú győzelemnek örülhetett a Győri Audi ETO.

Kapcsolódó Cikkek