EUR: 321,69 Ft
CHF: 281,81 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb

Az étcsoki mindent tud

Az étcsokoládét a mindennapi étrendünkbe is beépíthetjük, hiszen számos módon hat jótékonyan az egészségünkre. Sok benne az antioxidáns, amely segít megőrizni a bőr feszességét, hidratáltságát.

A kakaóban sok a fehérje és a rost, ezért ha a szigorú diéta alatt megkívánunk valami édeset, akkor legjobb, ha egy-két kocka étcsokit eszünk.


Ha a szigorú diéta közepén megkívánunk valami édeset, akkor legjobb, ha egy-két kocka étcsokit eszünk – Profimedia, Alamy

Gyors torta
Hozzávalók: 6 dkg étcsokoládé, 1 db piskótalap, 2 dl tejszín, 11 dkg vaj, 6 dkg kakaópor.
A töltelékhez: 3 kávéskanál víz, 15 dkg barna cukor, 3 db tojássárgája.
Elkészítés: gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét és a vajat, adjuk hozzá a kakaót és habverővel keverjük össze. Verjük fel a tejszínt habbá. Készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a tojássárgákat a cukorral és pici vízzel. Amikor kihűlt, vegyük le a vízfürdőről a csokikrémet, keverjük össze a három alkotórészt. Töltsük a keveréket kerek formába és tegyünk rá egy kerek piskótalapot. Tálalás előtt 180 percre tegyük a hűtőbe.

Profimedia, Panthermedia

Mártott füge
Hozzávalók: 10 dkg reszelt étcsokoládé, 80 dkg aszalt füge, 1 csipet őrölt fahéj, 7 és fél dkg kristálycukor, 7 dkg kandírozott citromhéj, 2 kiskanál szegfűszeg, 15 dkg mandula.
Elkészítés: a fügéket nyissuk szét és tegyünk mindegyikbe felaprított mandulát (előzőleg pirítsuk meg sütőben vagy száraz serpenyőben), őrölt szegfűszeget és kandírozott citromhéjat. Jól nyomjuk össze őket, és tegyük egy tepsire, majd a sütőbe. Amikor pirulni kezdenek, vegyük ki és még forrón forgassuk meg a reszelt csokoládé és a cukor keverékében. Egy másik – gyakoribb – módszer, hogy a fügéket a sütőből kivéve belemártjuk a fahéjjal és kevés vízzel hígított olvasztott csokoládéba. A csokimázas fügéket fadobozban vagy zsírpapírral bélelt fémdobozban tárolhatjuk.


Borsos csipsz

Hozzávalók: 24 dkg étcsokoládé, 1 csipet só, 2 teáskanál vaníliaaroma, ½ teáskanál fekete bors, ½ teáskanál sütőpor, 2 evőkanál kávélikőr, 6 dkg mazsola, 10 dkg étcsokoládé-dara, 6 dkg vaj, 13 dkg kristálycukor, 2 db tojás, 6 dkg liszt.
Elkészítés: a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk két sütőlemezt. A lisztet, a sütőport, a frissen őrölt fekete borsot és a sót tálba szitáljuk. Egy lábasban felmelegítjük a mazsolát és a kávélikőrt. A durvára vágott étcsokoládét vízfürdő fölött megolvasztjuk. Félrehúzzuk a tűzről, hagyjuk hűlni. A vajat és a tojásokat habosra keverjük. Belekeverjük az olvasztott csokoládét és a vaníliaaromát, majd a száraz adalékokat, a likőrös mazsolát és az étcsokoládé-darát. Evőkanállal 5 cm távolságra lepényeket halmozunk a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre, majd 10-12 percig sütjük. Néhány percig még a sütőben hagyjuk. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rossz a menetrend!

    Rossz a menetrend!

    Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

  • Márton-napi vigadalom

    Márton-napi vigadalom

    Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

  • Még tizennégy fellépő

    Még tizennégy fellépő

    Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.