EUR: 325,75 Ft
CHF: 294,30 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Külföld

Az idei volt az eddigi legforróbb nyár Angliában a mérések szerint

Az idei volt az eddigi legmelegebb nyár Angliában a mérések 1910-es kezdete óta. Az átlaghőmérséklet 17,1 Celsius-fok volt június elejétől augusztus végéig.

A brit meteorológiai szolgálat (Met Office) hétfői tájékoztatása szerint a nyári átlaghőmérséklet kevéssel haladta meg az eddigi 17 fokos rekordot, amelyet 1976-ban jegyeztek fel Angliában.


Az Egyesült Királyság többi részében, Skóciában, Walesben és Észak-Írországban az átlaghőmérséklet elmaradt a rekordtól, az Egyesült Királyság egészében mért nyári átlaghőmérséklet – 15,8 Celsius-fok – viszont beállította az 1976-os, a 2003-as és a 2006-os év rekordját.

Közép-Angliára vonatkozó régebbi, egészen 1659-ig visszanyúló mérések szerint az idei volt a legmelegebb nyár 1976 és 1826 után, és egyike azon 10 évnek, amikor az átlaghőmérséklet 17 fok felett volt. A tízből hatot 1976 óta jegyeztek fel, és mindössze kettő – 1826 és 1846 – volt a 20. század előtt. Mindez egybecseng az éghajlat felmelegedéséről kialakult általános véleménnyel, globálisan és az Egyesült Királyságra vonatkozóan is – foglalt állást a Met Office.

A nyári hőhullám alatt a meteorológiai szolgálat júniusban és júliusban csaknem 60 olyan napot jegyzett fel megszakítás nélkül, amikor kevesebb mint egy milliméter csapadék hullott Nagy-Britannia egyes részein.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trump szeptemberben Lengyelországba látogat

  Trump szeptemberben Lengyelországba látogat

  Donald Trump amerikai elnök megerősítette részvételét a második világháború kitörésének 80. évfordulóján rendezendő lengyelországi ünnepségeken – közölte csütörtökön a Wirtualna Polska lengyel hírportálnak adott interjúban Jacek Sasin lengyel kormányfőhelyettes.

 • A migráció további gettósodáshoz vezet

  A migráció további gettósodáshoz vezet

  Hozzájárult a bevándorlás a szegénységi gócpontok felduzzadásához Németországban, állítja a Berlini Tudományos Központ két kutatója által készített tanulmány.

 • Terrortámadásra készülhettek Németországban

  Terrortámadásra készülhettek Németországban

  Feltételezhető terrortámadás előkészülete miatt több lakást átkutattak a rendőrök csütörtök hajnalban, és négy embert előállítottak Észak-Rajna-Vesztfáliában, Németország nyugati részén – jelentette az ARD német közszolgálati televízió.