2019. február 17., vasárnap
Donát

Belföld

Az olcsó lakások is méregdrágák

Már egy „egérlyukért” is borsos árat kell fizetnie annak, aki mostanában lakást keres Budapesten. Az ingatlanárak elszállásáról lapunk is többször beszámolt, most a legolcsóbb fővárosi lakások közt néztünk szét az egyik legnagyobb ingatlanhirdetési oldalon.

Eleinte nagy örömmel kattintgattunk olyan tetszetős hirdetésekre, melyekben 7-8 millió forintért kínáltak lakásokat.


Ezen ingatlanok esetében azonban számtalan „buktató” lehet elrejtve. Például banki követelések, tehát bedőlt hitel után árverezi el a bank. Itt hosszasabb és bonyolultabb jogi eljárásra lehet számítani, ráadásul sokszor az ingatlan még lakott. Az ilyen lakásra hitelt sem lehet felvenni és általában azonnal kell fizetni. Hasonlóan problémásak lehetnek a haszonélvezeti joggal terhelt ingatlanok, az önkormányzati lakások, de több olyanba is belefutottunk, ahol a bérleti jogot értékesítették, vagy éppen a tulajdoni lapon a lakás nem lakásként (raktár, üzlethelyiség stb.) szerepel. Szintén kizártuk a szuterén- vagy a nem összkomfortos lakásokat.

Hosszas keresgélés után már-már feladtuk, amikor egy csepeli ingatlanra leltünk. Az egyszobás, 27 négyzetméteres lakást 6,8 millió forintos áron kínálták. A 13 lakásos társasházban a közös költség 8940 forint. Az ajánlat igen kedvezőnek tűnt, nem csoda, hogy pár nap alatt vélhetően el is adták a lakást, erre utal, hogy a hirdetés később már nem volt elérhető.


Ennél lényegesen kedvezőtlenebb az a XVIII. kerületi, mindössze 15 négyzetméteres, de teljesen felújított lakás, amiért mindössze 6,7 milliót kérnek. Igaz, itt nem igazán lehet „táncolni”: az apró konyha és zuhanyzó mellett egy fél szoba  van, ahova látszólag egy ágy is szűkösen férne el.

A budai oldalon sem hét-, sem tízmillió alatt nem találtunk semmit, a legkedvezőbb árú egy 43 négyzetméteres, egyszobás lakás volt Nagytétényben, amit 15,5 millióért kínáltak.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • A casco nem váltja ki a kátyúbiztosítást

    A casco nem váltja ki a kátyúbiztosítást

    A kátyúk által a gépjárművekben okozott károkat az illetékes útkezelők csak a panaszok mintegy felében térítik meg, az évi néhány ezer forintos kátyúbiztosítás azonban alapvetően növeli a kártérítés esélyét – hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

  • Brutális baleset a 4-es főúton

    Brutális baleset a 4-es főúton

    Hat személyautó ütközött a 4-es főúton Üllőnél vasárnap reggel, a helyszíni szemle és a műszaki mentés teljes útlezárás mellett zajlik – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.