EUR: 327,22 Ft
CHF: 300,82 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Belföld

Az olcsó lakások is méregdrágák

Már egy „egérlyukért” is borsos árat kell fizetnie annak, aki mostanában lakást keres Budapesten. Az ingatlanárak elszállásáról lapunk is többször beszámolt, most a legolcsóbb fővárosi lakások közt néztünk szét az egyik legnagyobb ingatlanhirdetési oldalon.

Eleinte nagy örömmel kattintgattunk olyan tetszetős hirdetésekre, melyekben 7-8 millió forintért kínáltak lakásokat.


Ezen ingatlanok esetében azonban számtalan „buktató” lehet elrejtve. Például banki követelések, tehát bedőlt hitel után árverezi el a bank. Itt hosszasabb és bonyolultabb jogi eljárásra lehet számítani, ráadásul sokszor az ingatlan még lakott. Az ilyen lakásra hitelt sem lehet felvenni és általában azonnal kell fizetni. Hasonlóan problémásak lehetnek a haszonélvezeti joggal terhelt ingatlanok, az önkormányzati lakások, de több olyanba is belefutottunk, ahol a bérleti jogot értékesítették, vagy éppen a tulajdoni lapon a lakás nem lakásként (raktár, üzlethelyiség stb.) szerepel. Szintén kizártuk a szuterén- vagy a nem összkomfortos lakásokat.

Hosszas keresgélés után már-már feladtuk, amikor egy csepeli ingatlanra leltünk. Az egyszobás, 27 négyzetméteres lakást 6,8 millió forintos áron kínálták. A 13 lakásos társasházban a közös költség 8940 forint. Az ajánlat igen kedvezőnek tűnt, nem csoda, hogy pár nap alatt vélhetően el is adták a lakást, erre utal, hogy a hirdetés később már nem volt elérhető.


Ennél lényegesen kedvezőtlenebb az a XVIII. kerületi, mindössze 15 négyzetméteres, de teljesen felújított lakás, amiért mindössze 6,7 milliót kérnek. Igaz, itt nem igazán lehet „táncolni”: az apró konyha és zuhanyzó mellett egy fél szoba  van, ahova látszólag egy ágy is szűkösen férne el.

A budai oldalon sem hét-, sem tízmillió alatt nem találtunk semmit, a legkedvezőbb árú egy 43 négyzetméteres, egyszobás lakás volt Nagytétényben, amit 15,5 millióért kínáltak.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Zivatarok hozhatnak felfrissülést

    Zivatarok hozhatnak felfrissülést

    A sok napsütés mellett változó mennyiségű fátyol- és gomolyfelhőre számíthatunk, de északnyugaton, északon időnként erősebben is megnövekedhet a felhőzet, és elsősorban ott fordulhat elő kisebb eső, záporeső.

  • Bemutatták Salgótarján Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltjét

    Bemutatták Salgótarján Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltjét

    Szabó Csaba, a salgótarjáni Fidesz-KDNP frakció önkormányzati képviselője lesz a kormánypártok polgármesterjelöltje a Nógrád megyei városban; a politikust Becsó Zsolt (Fidesz) országgyűlési képviselő, választókerületi elnök, Becsó Károly (Fidesz) országgyűlési képviselő és Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP), a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke szerdán sajtótájékoztatón mutatta be.