EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb XVIII.kerület

Az sem marad ki, aki lemaradt

Két napon keresztül az ízeké lesz a főszerep a pestszentlőrinci Bókay-kertben, hiszen a nagy hagyományokkal bíró fesztivál legfőbb célja a közös főzés – de az is megtalálja a számítását, aki a kulturális programok miatt látogat ki.

A nevezési határidő ugyan augusztus 31-e volt a szeptember 7-én és 8-án tartandó Bókay-kerti Napok főzőversenyére, de aki legalább egyszer kilátogatott már az eseményre, tudja: kóstolni így is lehet, hiszen mindig akad számos ismerős, néhány baráti csapat, amely örömmel kínálja „művét”. Tehát nem marad ki az sem, aki lemaradt a nevezésről.


A fesztivál csaknem két évtizedes múltra tekint vissza: annak idején egy baráti-családi bográcsozás adta az ötletet a SzeptEmber Feszt megszervezéséhez. 2011-től új rendezéssel, új tematikával és új névvel – Szeptemberi kóstoló – folytatódott a rendezvénysorozat, amelynek középpontjában mindvégig a XVIII. kerületi közösségek főzőversenye állt. A bográcsos ételek mellett több éve már a grillezett sültek is versenyeznek egymással, idén pedig a különböző nemzetek ételei is, ezért kapta a tavaly óta Bókay-kerti Napok nevet viselő rendezvény ebben az évben a Nemzetek konyhája alcímet.

A legtöbben ma is bográcsos étellel neveznek a versenybe

Fesztivál kulturális programok nélkül elképzelhetetlen. A Bókay-kerti Napok közönsége megszokhatta a minőségi programokat, az élvonalbeli előadókat. Az idei programban színpadra lépnek néhányan a rendszeresen visszatérő előadók közül, például koncertet ad Pély Barna, illetve az Ocho Macho, bizonyára sokan lesznek kíváncsiak az újjáalakult Shy Guys fellépésére, ahogyan várhatóan siker lesz majd Závodi János és Révész Sándor Piramis-dalokra épülő koncertje, illetve az Ismerős Arcok fellépése.


Az Ocho Macho visszatérő fellépője a fesztiválnak (Fotó: Ocho Macho)

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.