EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb XVIII.kerület

Az sem marad ki, aki lemaradt

Két napon keresztül az ízeké lesz a főszerep a pestszentlőrinci Bókay-kertben, hiszen a nagy hagyományokkal bíró fesztivál legfőbb célja a közös főzés – de az is megtalálja a számítását, aki a kulturális programok miatt látogat ki.

A nevezési határidő ugyan augusztus 31-e volt a szeptember 7-én és 8-án tartandó Bókay-kerti Napok főzőversenyére, de aki legalább egyszer kilátogatott már az eseményre, tudja: kóstolni így is lehet, hiszen mindig akad számos ismerős, néhány baráti csapat, amely örömmel kínálja „művét”. Tehát nem marad ki az sem, aki lemaradt a nevezésről.


A fesztivál csaknem két évtizedes múltra tekint vissza: annak idején egy baráti-családi bográcsozás adta az ötletet a SzeptEmber Feszt megszervezéséhez. 2011-től új rendezéssel, új tematikával és új névvel – Szeptemberi kóstoló – folytatódott a rendezvénysorozat, amelynek középpontjában mindvégig a XVIII. kerületi közösségek főzőversenye állt. A bográcsos ételek mellett több éve már a grillezett sültek is versenyeznek egymással, idén pedig a különböző nemzetek ételei is, ezért kapta a tavaly óta Bókay-kerti Napok nevet viselő rendezvény ebben az évben a Nemzetek konyhája alcímet.

A legtöbben ma is bográcsos étellel neveznek a versenybe

Fesztivál kulturális programok nélkül elképzelhetetlen. A Bókay-kerti Napok közönsége megszokhatta a minőségi programokat, az élvonalbeli előadókat. Az idei programban színpadra lépnek néhányan a rendszeresen visszatérő előadók közül, például koncertet ad Pély Barna, illetve az Ocho Macho, bizonyára sokan lesznek kíváncsiak az újjáalakult Shy Guys fellépésére, ahogyan várhatóan siker lesz majd Závodi János és Révész Sándor Piramis-dalokra épülő koncertje, illetve az Ismerős Arcok fellépése.


Az Ocho Macho visszatérő fellépője a fesztiválnak (Fotó: Ocho Macho)

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.