2019. augusztus 23., péntek
Bence

Egyéb XVIII.kerület

Az sem marad ki, aki lemaradt

Két napon keresztül az ízeké lesz a főszerep a pestszentlőrinci Bókay-kertben, hiszen a nagy hagyományokkal bíró fesztivál legfőbb célja a közös főzés – de az is megtalálja a számítását, aki a kulturális programok miatt látogat ki.

A nevezési határidő ugyan augusztus 31-e volt a szeptember 7-én és 8-án tartandó Bókay-kerti Napok főzőversenyére, de aki legalább egyszer kilátogatott már az eseményre, tudja: kóstolni így is lehet, hiszen mindig akad számos ismerős, néhány baráti csapat, amely örömmel kínálja „művét”. Tehát nem marad ki az sem, aki lemaradt a nevezésről.


A fesztivál csaknem két évtizedes múltra tekint vissza: annak idején egy baráti-családi bográcsozás adta az ötletet a SzeptEmber Feszt megszervezéséhez. 2011-től új rendezéssel, új tematikával és új névvel – Szeptemberi kóstoló – folytatódott a rendezvénysorozat, amelynek középpontjában mindvégig a XVIII. kerületi közösségek főzőversenye állt. A bográcsos ételek mellett több éve már a grillezett sültek is versenyeznek egymással, idén pedig a különböző nemzetek ételei is, ezért kapta a tavaly óta Bókay-kerti Napok nevet viselő rendezvény ebben az évben a Nemzetek konyhája alcímet.

A legtöbben ma is bográcsos étellel neveznek a versenybe

Fesztivál kulturális programok nélkül elképzelhetetlen. A Bókay-kerti Napok közönsége megszokhatta a minőségi programokat, az élvonalbeli előadókat. Az idei programban színpadra lépnek néhányan a rendszeresen visszatérő előadók közül, például koncertet ad Pély Barna, illetve az Ocho Macho, bizonyára sokan lesznek kíváncsiak az újjáalakult Shy Guys fellépésére, ahogyan várhatóan siker lesz majd Závodi János és Révész Sándor Piramis-dalokra épülő koncertje, illetve az Ismerős Arcok fellépése.


Az Ocho Macho visszatérő fellépője a fesztiválnak (Fotó: Ocho Macho)

Kapcsolódó Cikkek

  • Nagyüzem a Haladásnál

    Nagyüzem a Haladásnál

    Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

  • Újraéled a legendás cukrászda

    Újraéled a legendás cukrászda

    Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.