2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Sport

Az utcán is lehet sportolni!

Közel kétezren vettek részt az Utcalimpiának is nevezett Budapest Urban Games-en. A 2016-ban útjára indított rendhagyó sportesemény célja a városi sportolás népszerűsítése, a helyi sportközösségek támogatása és közösségteremtés.

A streetballversenyen izgalmas meccseket láthattak a nézők (MTI Fotó: Mónus Márton)

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes elmondta, a rendezvény kifejezetten olyan sportágakat vonultat fel, amelyek városi környezetben végezhetők.
– Célunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy vegyék igénybe a város sportra használható területeit, mert ezzel is javítják az életminőségüket – hangsúlyozta.
Három helyszínen öt sportágban zajlottak az események: a Duna-átúszás mellett volt futás a Citadellánál – melyhez ezúttal a Magyar Öttusa Szövetség is csatlakozott, az úgynevezett laser-run, azaz lézeres lövészetből és futásból álló számmal –, streetball és a kispályás foci a Klauzál téren.
– Az én példám mutatja, hogy egy ilyen sportlétesítményekben nem túl gazdag városrészből is ki lehet emelkedni sportolóként – mondta Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, aki második alkalommal vett részt az eseményen. Megemlítette: gyerekkorában ő is a Klauzál téren rúgta az első góljait.


Kapcsolódó Cikkek