EUR: 323,96 Ft
CHF: 285,32 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Sport

Az utcán is lehet sportolni!

Közel kétezren vettek részt az Utcalimpiának is nevezett Budapest Urban Games-en. A 2016-ban útjára indított rendhagyó sportesemény célja a városi sportolás népszerűsítése, a helyi sportközösségek támogatása és közösségteremtés.

A streetballversenyen izgalmas meccseket láthattak a nézők (MTI Fotó: Mónus Márton)

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes elmondta, a rendezvény kifejezetten olyan sportágakat vonultat fel, amelyek városi környezetben végezhetők.
– Célunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy vegyék igénybe a város sportra használható területeit, mert ezzel is javítják az életminőségüket – hangsúlyozta.
Három helyszínen öt sportágban zajlottak az események: a Duna-átúszás mellett volt futás a Citadellánál – melyhez ezúttal a Magyar Öttusa Szövetség is csatlakozott, az úgynevezett laser-run, azaz lézeres lövészetből és futásból álló számmal –, streetball és a kispályás foci a Klauzál téren.
– Az én példám mutatja, hogy egy ilyen sportlétesítményekben nem túl gazdag városrészből is ki lehet emelkedni sportolóként – mondta Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, aki második alkalommal vett részt az eseményen. Megemlítette: gyerekkorában ő is a Klauzál téren rúgta az első góljait.


Kapcsolódó Cikkek

 • Modric lett 2018 legjobb focistája

  Modric lett 2018 legjobb focistája

  Hétfőn este Londonban rendezte idei díjátadó gáláját a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségét (FIFA). Az év legjobb játékosa Luka Modric, a Real Madrid középpályása lett, míg a Puskás-díjat Mohamed Szalah vehette át az Everton ellen szerzett góljáért.

 • Székekkel támadtak egymásra a szurkolók

  Székekkel támadtak egymásra a szurkolók

  Futballstadionokban megszokottnak lehet nevezni, hogy a szurkolók összecsapnak egymással, azonban a kosárlabdapályákon ritkán fordul elő, hogy összeverekednek a drukker.

 • Volt Vidi-edző veheti át az AS Romát

  Volt Vidi-edző veheti át az AS Romát

  Veszélyben lehet Eusebio Di Francesco vezetőedző állása az AS Románál, a klub vezetősége a hírek szerint már ki is szemelte az utódját, aki nem más lehte, mint a MOL Vidi FC-t korábban irányító Paulo Sousa.