EUR: 325,75 Ft
CHF: 294,30 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Sport

Az utcán is lehet sportolni!

Közel kétezren vettek részt az Utcalimpiának is nevezett Budapest Urban Games-en. A 2016-ban útjára indított rendhagyó sportesemény célja a városi sportolás népszerűsítése, a helyi sportközösségek támogatása és közösségteremtés.

A streetballversenyen izgalmas meccseket láthattak a nézők (MTI Fotó: Mónus Márton)

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes elmondta, a rendezvény kifejezetten olyan sportágakat vonultat fel, amelyek városi környezetben végezhetők.
– Célunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy vegyék igénybe a város sportra használható területeit, mert ezzel is javítják az életminőségüket – hangsúlyozta.
Három helyszínen öt sportágban zajlottak az események: a Duna-átúszás mellett volt futás a Citadellánál – melyhez ezúttal a Magyar Öttusa Szövetség is csatlakozott, az úgynevezett laser-run, azaz lézeres lövészetből és futásból álló számmal –, streetball és a kispályás foci a Klauzál téren.
– Az én példám mutatja, hogy egy ilyen sportlétesítményekben nem túl gazdag városrészből is ki lehet emelkedni sportolóként – mondta Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, aki második alkalommal vett részt az eseményen. Megemlítette: gyerekkorában ő is a Klauzál téren rúgta az első góljait.


Kapcsolódó Cikkek

 • Továbbjutásra állnak csapataink

  Továbbjutásra állnak csapataink

  Meggyőző első mérkőzések után lépnek pályára ma a labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörének visszavágóin a magyar csapatok.

 • Csoportelsők a magyar pólósok

  Csoportelsők a magyar pólósok

  Csoportelsőként, így közvetlenül a negyeddöntőbe jutott a magyar vízilabda-válogatott a vizes vb-n, miután 13-11-re verte a spanyolokat.

 • Érmekért vívunk

  Érmekért vívunk

  Mától már az érmekért küzdenek a budapesti vívó-világbajnokság résztvevői. A BOK Sportcsarnokban a női párbajtőrözők és a férfi kardozók lépnek pástra, hogy a 64-es táblán egyenes kieséses rendszerben a legjobb négyig, azaz a hat órakor kezdődő döntőkig meneteljenek.