EUR: 363,55 Ft
CHF: 343,83 Ft
2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Egyéb Szeged

B. Nagy László: A választók tudják, hogyan voksoljanak

Hétfőn kezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka. B. Nagy László, a Fidesz–KDNP egyéni országgyűlési képviselője kemény munkára számít, mert közelednek az uniós és önkormányzati választások.

Éles, olykor személyeskedésektől sem mentes vitával kezdődött a parlament őszi ülésszaka. Változhat ez?


Valóban éles vita folyt, de ez várható volt. Nemcsak a hazai, hanem az egész európai politikát a migránskérdés uralja. A múlt héten az Európai Parlament elfogadta a Sargentini-jelentést. Ezzel kapcsolatban komoly nézetkülönbség van a kormányoldal és az ellenzék között, így éles vitára számítottam. Ez abból táplálkozik, hogy az ellenzéknek nagyon régóta nincs nemzeti programja, így nekik a tiltakozás, a mocskolódás és az egyre negatívabb megközelítés marad. Ezért nem volt váratlan ez a fajta vita, de az agresszivitása és a stílusa az utóbb idők leggusztustalanabb megnyilvánulása volt. Azt gondolom, hogy a választók el tudják dönteni, hogy melyik oldal stílusa viszi előre az országot.

A kormány a migráns kérdésben 2015 óta azon dolgozik, hogy megvédje a kultúránkat – mondta az országgyűlési képviselő

Meggyőzhető az ellenzék a migráció kérdésében?


A kormány a migránskérdésben 2015 óta azon dolgozik, hogy megvédje a kultúránkat, a társadalmunkat és a kereszténységünket. Az ellentábornak ideológiailag ez a legnagyobb ellensége. De a kérdés egész Európában kérdés. A migrációs probléma létezését nem tudjuk megszüntetni, de a kezelésében megállapodást kell találni az Európai Unióban. Nem szabad hagyni, hogy megváltozzon Európa populációja, és gátat kell vetni az iszlamizációnak. Úgy gondolom, hogy Magyarországnak azt a politikát kell követni, amit eddig is követett. Sajnos azt látom, hogy az ellenzék nem tud elképzelni egy minimális nemzeti egységet, egyezséget sem. Pedig sokkal jobb helyzetben lennének, ha meg tudnának békélni egy minimummal magukkal és a kormánnyal. Nem a mi politikai családunknak okoznak ezzel problémát, hanem maguknak és azoknak az embereknek, akik másképp látják a világot.

Mindezek mellett készülni kell a jövő évi két választásra is. Túlzás azt állítani, hogy egész Európában elindult a kampány a májusi uniós voksolásra?

Az európai uniós szavazás eddig nem mozgatta meg a szavazókat, nem volt komoly társadalmi érdeklődés. Azonban most sokkal komolyabb jelentőséggel bír, mint korábban. A mostani uniós politika felértékeli annak a jelentőségét, hogy kik képviselik majd hazánkat Brüsszelben. Azt gondolom, hogy a belépésünk óta most mennek el majd a legtöbben szavazni az uniós választáson. Erre nekünk is fel kell készülnünk, hogy eljussunk az emberekhez, és el tudjuk juttatni az üzenetünket. Ebből szinte rögtön az önkormányzati választási kampányban lépünk, ami sokkal jobban érdekli az embereket. Ott az a legfontosabb, hogy lássák, nem mindegy, hogy milyen összetételű a közgyűlés, és nem mindegy, milyen polgármestert választanak. Ha a politikai oldaltól függetlenül olyan településvezetőt választanak, aki szóba áll a kormánnyal és együtt tud dolgozni a kormányzattal, akkor azzal ő maga jár jól, mert folyamatosan fejlődik a lakókörnyezete.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.