2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb Miskolc

Balhé a jégcsarnokban!

A HKM Zvolen együttesét fogadta a DVTK Jegesmedvék a múlt hét pénteken a jégcsarnokban, de a küzdelem végül nem csupán a pályán zajlott. Mérkőzés közben ugyanis a szlovák vendégszurkolók tervezetten rárontottak a békés hazai drukkerekre.

A diósgyőri klub közleménye szerint a mérkőzést megelőzően a két klub egyeztetett a Miskolcra érkező szurkolók számáról és azok habitusáról, de a zólyomi szervezett szurkolói csoportok az előzetes megállapodást felrúgva, több másik klub ultráival és huligánjaival érkeztek Miskolcra, és valószínűsíthetően tervezett rendbontást hajtottak végre. Az események után a rendőrség több vendégszurkolót előállított és ellenük eljárást indított.


Nem csak a jégen zajlott az összecsapás

„Klubunk és a zólyomi klub végtelenül sajnálja és elítéli az eseményeket, amelyek teljesen idegenek a jégcsarnokok világától, és amelyeknek semmi köze a sporthoz és ahhoz a közreműködéshez, amivel a Tipsport Liga csapatai nekiláttak a szezonnak. Klubunk mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy hasonló események a jövőben ne következhessenek be sem Miskolcon, sem pedig az idegenben lejátszott mérkőzéseken” – olvasható a dvtk.eu oldalon.

A mérkőzést követően a magyar és a szlovák szövetség, a Tipsport Liga és a sorozatban szereplő klubok közös kommünikében „egyöntetűen és mélységesen” elítélték a történteket.


Az idősebbeket sem kímélték a szlovák huligánok

„Olyan cselekményeknek, amelyeket a magukat vendégszurkolóknak hazudó huligánok kezdeményeztek és elkövettek, nincs helyük a jégkorongcsarnokokban és azok környékén sem. Ezeknek az embereknek semmi keresnivalójuk rendezvényeinken” – szól a közlemény.

Az aláírók kiemelték: a továbbiakban is mindent megtesznek közösen annak érdekében, hogy „a Tipsport Liga mérkőzésein felhőtlenül és háborítatlanul szórakozhassanak és biztassák kedvenc csapatukat az igazi szurkolók, függetlenül nemzeti és klubhovatartozásuktól, a szlovák–magyar barátság és együttműködés jegyében. A mi sportunk nem háború. A mi sportunk fesztivál”.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.