2019. október 19., szombat
Nándor

Belföld

Bártfai-Manger Andrea: Az államnak jó gazdának kell lennie

A nemzeti vagyonkezelésért felelős tárcanélküli miniszter a Figyelőnek beszélt a magyar állami vállalatok helyzetéről. Kiemelte, hogy fontos cél a az egységes portfólió kialakítása a nagy cégeknél, s beszélt egy háromszintű rendszer kialakításáról is, amelyben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő is szerepet vállal.

Bártfai-Manger elmondta, vannak olyan stratégiai elemek, amelyektől nem szabad és nem is fognak megválni. Ezek olyan ágazatok, amelyek a lakosság mindennapjait és az állam működését érintik. Hangsúlyozta, itt nem a profitorientáltság a lényeg, hanem a megfelelő és biztos működés, lásd energiaellátás vagy egészségügy.


A miniszter elárulta a Figyelőnek: a mai napon a nemzeti vagyon összértéke hozzávetőlegesen 16000 milliárd forint, aminek részét képzi számtalan ingatlan és ingóság, valamint négyszáz cég is.

A Bártfai-Manger Andreával készített teljes interjút a Figyelő szeptember 20-án megjelent számában olvashatják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Maurice Ravel, Frédéric Chopin és Kovács Zoltán egy-egy művével emlékeznek Kocsis Zoltán zongoraművészre, karmesterre és zeneszerzőre halála évfordulóján a Nemzeti Filharmonikusok november 6-án a budapesti Müpában.

 • Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  A Nemzeti Lovas Díszegység bemutatójával, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 72 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délben a 12.

 • Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

 • Erre figyeljen a hétvégén

  Erre figyeljen a hétvégén

  Rendezvények miatt több helyen is forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban a hétvégén. Szombaton és Vasárnap rendezik meg a 12. Nemzeti vágtát, amire már pénteken elkezdődik a készülődés, Budán pedig futóverseny miatt bonyolódik a közlekedés.