EUR: 317,85 Ft
CHF: 279,72 Ft
2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Sport

Beckham miami csapata kispadjára ültené Zidane-t

Újra egy csapatban lesz David Beckham és korábbi madridi klubtársa, Zinedine Zidane? A már visszavonult angol futballcsillag szeretné Zizou-t floridai futballcsapata, az idén alakult Inter Miami kispadjára ültetni. A két legenda már tárgyalt is egymással.

 Profimedia, TEMP Sipa Press

A klubot alig fél éve, január végén hozta tető alá – David Beckhamet előtérbe tolva – öt gazdag üzletember, köztük a Spice Girls menedzsere és az American Idol megálmodója, Simon Fuller. A frissiben alakult csapat 2020-ban már az amerikai bajnokságban, az MLS-ben indulna. Az eredményes szereplés érdekében pedig jó játékosokra, és a lehető legjobb szakemberre van szükség. Nos, Zinedine Zidane-nál aligha lehetne alkalmasabb edzőt találni, aki egymás után háromszor nyert Bajnokok Ligája trófeát a Real Madriddal. Ráadásul 2006-os visszavonulásáig Beckhammel együtt játszott a Realban. A már szintén visszavonult angol futballcsillag egyébként olyannyira tiszteli a világbajnoki címmel is büszkélkedő Zidane-t, hogy bekereteztette a 2004-es Eb-n az angol–francia meccsen viselt mezét.


(MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

Zidane-nak egyébként sincs most csapata, a Liverpool ellen májusban sikerrel megvívott BL-döntő után elköszönt a Real Madridtól. Igaz, hírbe hozták a Manchester Uniteddel is, hiszen José Mourinho nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, könnyen lehet, hogy a francia váltja a MU kispadján. Ez azonban még a jövő zenéje, most Beckham szeretné a Miamibe csábítani.

Zizou híre, neve sokat segíthetne. Például abban, hogy megszerezzék a lehető legjobb játékosokat, távlati céljaik között szerepel Lionel Messi leigazolása is. Ezzel a latin-amerikai szurkolókat is könnyen megnyerhetnék maguknak, annál is inkább, mert Miami lakosságának jó része spanyol anyanyelvű.


Kapcsolódó Cikkek

  • Szalah vs. Lewandowski

    Szalah vs. Lewandowski

    Akár előrehozott döntő is lehetne a labdarúgó Bajnokok Ligája mai esti slágermérkőzése, ugyanis a Liverpool találkozik a Bayern Münchennel. Most minden szem a csoportkör gólkirályára (8 találat), Robert Lewandowskira szegeződik majd, míg a hazaiaknál Mohamed Szalahtól várják a gólokat.

  • 26 másodperc alatt lecsapták a világbajnokot

    26 másodperc alatt lecsapták a világbajnokot

    Hamar véget ért az Ultimate Fighting Championship (UFC) Phoenixben rendezett gálájának főmeccse, amelyen egykori nehézsúlyú világbajnok, Cain Velasquez csapott össze a kameruni-francia Francis Ngannouval.