2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Egyéb Dunaújváros

Beépülnek a fiatalok is

Bár a minél eredményesebb szereplés a célja a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának, a fiatal játékosokat is folyamatosan beépíti a szakmai vezetőség a keretbe.

A DKKA elképzeléseiről, célkitűzéseiről tartott sajtótájékoztatót a közelmúltban a csapat vezetősége. Az egyik dunaújvárosi étteremben tartott eseményen Imre Vilmos sportigazgató elmondta, az utánpótláscsapatok eredményeire nem lehet panasz, hiszen mind a serdülő, mind az ifjúsági együttesek jól szerepeltek az elmúlt években – ennek szellemében jelenleg is 8-10 játékos vesz részt a felnőtt csapat edzésein a fiatalabb korosztály kézilabdázói közül.


A DKKA az egyik legfiatalabb csapat a felnőtt bajnokságban
(fotó: Turcsán Fruzsina)

Köztük Klujber Katrin, aki tagja volt a junior világbajnokságot nyert magyar válogatottnak. Hozzátette: a fiatalítás miatt leginkább a középmezőnybe várható a DKKA együttese. A csapat a szezon eleji mérkőzéseit foghíjas kerettel játssza majd, hiszen Monori Orsolya, Erdősi Ildikó és Camila Micijevic is sérüléssel bajlódik. A sajtóeseményen Vártók Ákos utánpótlásedző is részt vett, aki kifejtette, az akadémián mintegy 250 utánpótláskorú kézilabdázóval dolgoznak, akik közül a már említett Klujber Katrin mellett többek között Nick Viktória, Molnár Beatrix és Csapó Kyra a felnőtt együttesben is szerepet vállal. A csapat átlagéletkora így alig 23 év.

Kapcsolódó Cikkek