2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Dunaújváros

Bekukkanthattunk a kulisszák mögé

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház is csatlakozott a színházak éjszakája országos rendezvényhez, amelyben a teátrumok betekintést engedtek a nézők és érdeklődők számára a kulisszák mögött folyó munkába, és lehetőséget nyújtottak arra, hogy maguk is aktívan bekapcsolódjanak a programokba.

Kígyózó sor volt a Bartók Kamaraszínház stúdióterméhez vezető lépcsőn: népes közönség várta, hogy részt vehessen a színházak éjszakája programsorozat dunaújvárosi helyszínén. A stúdióteremben elsőként a szeptember 28-án bemutatásra kerülő Dr. Kozmosz című előadás nyílt próbáját tekinthették meg az érdeklődők, akik később aktívan is bekapcsolódhattak egy darab előkészületeibe, hiszen az Oliver! című musical egy dalát tanulhatták meg. Az előadás – mint a neve is mutatja – Charles Dickens Twist Olivér című regényéből építkezik.


Nyílt próbát is láthattak az érdeklődők a Bartókban

Mozgásban sem volt hiány, hiszen miután a Bartók Táncszínház művészei bemutatták az elmúlt évadok legemlékezetesebb pillanatait, a vállalkozó kedvű nézők maguk is elsajátíthattak néhány táncelemet a profiktól. Emellett egy igen különleges esemény is tarkította a rendezvényt, hiszen a résztvevők akár kocsmakvízben is összemérhették tudásukat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.