2020. május 25., hétfő
Orbán

Egyéb Dunaújváros

Bekukkanthattunk a kulisszák mögé

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház is csatlakozott a színházak éjszakája országos rendezvényhez, amelyben a teátrumok betekintést engedtek a nézők és érdeklődők számára a kulisszák mögött folyó munkába, és lehetőséget nyújtottak arra, hogy maguk is aktívan bekapcsolódjanak a programokba.

Kígyózó sor volt a Bartók Kamaraszínház stúdióterméhez vezető lépcsőn: népes közönség várta, hogy részt vehessen a színházak éjszakája programsorozat dunaújvárosi helyszínén. A stúdióteremben elsőként a szeptember 28-án bemutatásra kerülő Dr. Kozmosz című előadás nyílt próbáját tekinthették meg az érdeklődők, akik később aktívan is bekapcsolódhattak egy darab előkészületeibe, hiszen az Oliver! című musical egy dalát tanulhatták meg. Az előadás – mint a neve is mutatja – Charles Dickens Twist Olivér című regényéből építkezik.


Nyílt próbát is láthattak az érdeklődők a Bartókban

Mozgásban sem volt hiány, hiszen miután a Bartók Táncszínház művészei bemutatták az elmúlt évadok legemlékezetesebb pillanatait, a vállalkozó kedvű nézők maguk is elsajátíthattak néhány táncelemet a profiktól. Emellett egy igen különleges esemény is tarkította a rendezvényt, hiszen a résztvevők akár kocsmakvízben is összemérhették tudásukat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elektromos autógyár Ózdon?

  Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

 • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.

 • Balett a parkban

  Balett a parkban

  A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.