2020. április 08., szerda
Dénes

Belföld

Bemutatjuk a nagy Sargentini-hazugságot

“Minősített hazugságok gyűjteményének” nevezte a Sargentini-jelentést újságírók előtt a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, Budapesten.

A jelentés méltatlan támadás Magyarország ellen, bosszúállási kísérlet, mert Magyarország megvédi határait, nem hajlandó illegális bevándorlók befogadására – jelentette ki Szijjártó Péter. Hozzátette, a mai Európai Parlamentben többségben vannak azok, akik az illegális bevándorlást pártolják.


A külügyminiszter kiemelte, Orbán Viktor miniszterelnök kedden személyesen lesz jelen a jelentés vitáján, és meg fogja védeni Magyarországot.

Szijjártó Péter kitért arra, hogy az Európai Néppárton belül is nagy vita folyik arról, hogyan kell megítélni a migráció kérdését. Elmondta: Magyarország “nagy energiákkal” vesz részt a vitában.


Kifejtette, bízik abban, hogy a jövőben, főként az európai parlamenti választások kampányában az Európai Néppárt az európai emberek akaratának megfelelően egy migrációval szembeni, az európai emberek biztonságát előtérbe helyező politikát képvisel majd.

Tele van valótlanságokkal a jelentés

Valótlanságokat, hazugságokat tartalmaz a Sargentini-jelentés – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

A kommunikációs igazgató szerint a jelentésben már lezárt ügyeket hánytorgatnak fel, és “elképesztő” állításokat fogalmaznak meg. Például az Orbán-kormányon kérik számon a Magyar Gárda “masírozását”, miközben ez a jelenség a Gyurcsány-kormány idején szökkent szárba.

Hidvéghi Balázs aljas hazugságnak nevezte, hogy a dokumentumban azt állítják, a zsidó tulajdon nincs biztonságban Magyarországon.

A jelentésben olyan intézményeket és döntéseket kritizálnak, amelyek más országokban is megtalálhatóak – tette hozzá.

Ez a jelentés nem a valóságról szól, “ez egy politikai bosszú, egy kísérlet arra, hogy megbélyegezzék a magyar embereket és az országot” – hangsúlyozta a kommunikációs igazgató.

Leleplezték a nagy Sargentini-hazugságot

Bár Judith Sargentini, zöldpárti európai parlamenti képviselő (EP) csütörtöki brüsszeli sajtóreggelijén azt állította, hogy független szervezetek, és intézmények véleményeinek „becsatornázását” követően készítette el jelentesét, ez nagyon-nagyon messze áll a valóságtól.

Az Origo utánajárt annak, honnan is tájékozódott a holland politikus, hogy ilyen botrányosan silány jelentést állított össze. Kik is ezek a „megkérdőjelezhetetlen függetlenségű” szervezetek, amelyekről beszélt. Aki eddig elhitte, hogy politikai motivációktól mentesen született meg a Sargentini-jelentés, annak most nagyot kell csalódnia.

A teljes jelentést kiveséző írást megtalálja ide kattintva az Origo oldalán!

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb intézkedésekre utasította a járványügyi hatóság az idősotthonokat

    Újabb intézkedésekre utasította a járványügyi hatóság az idősotthonokat

    A szociális intézmények – főként az idősotthonok – kiemelt kockázatú helyszínek a koronavírus-járványban. Sajnos, már két fővárosi önkormányzati fenntartásban lévő idősek otthonában is regisztráltak fertőzötteket, ezért Müller Cecília országos tisztifőorvos újabb intézkedések végrehajtására kérte fel a fenntartókat és az intézmények vezetőit.

  • Örülnek a budapestiek az ingyenes parkolásnak

    Örülnek a budapestiek az ingyenes parkolásnak

    A kormány a vírus terjedésének lassítása érdekében hétfőtől díjmentessé tette a parkolást Magyarország összes közterületén. A Lokál Budapest utcáin erről kérdezte a fővárosiakat, akik nagyon örülnek az intézkedésnek.