EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Belföld

Beolvasott a bírónak a Teréz körúti robbantó apja

Életfogytiglani fegyházra ítélte a bíróság P. László Gergelyt, azt a 25 éves fiatalembert, aki kis híján megölt két rendőrt azzal a pokolgéppel, amelyet maga épített és amelyet 2016. szeptember 24-én ő maga robbantott fel távirányítással a Teréz körúton. A férfi a nem jogerős ítélet szerint 48 évesen  kerülhet feltételesen szabadlábra.

A büntetőpere alatt mindvégig furcsán viselkedő P. László Gergely nem vett részt az ítélethirdetésen, amelyen a Fővárosi Törvényszék bírája életfogytiglani fegyházra ítélte őt kétrendbeli minősített emberölési kísérlet, terrorcselekmény kísérlete és robbanóanyaggal visszaélés bűntette miatt. Ott ült azonban az a két rendőr, A. Szabina és V. László, aki kis híján életét vesztette a robbantásban, amelyet az ítélet szerint az akkor 23 éves férfi maga hajtott végre távirányítással a közelből.


P. László szerint fia ellen koncepciós eljárást folytattak Fotó: Mészáros Diána

Mint emlékezetes, nagy erejű pokolgép robbant fel 2016. szeptember 24-én 22 óra 36 perckor a Teréz körút 2–4. szám előtt. Ezek után P. László Gergely e-mailt írt a Belügyminisztériumnak, amelyben újabb robbantásokat helyezett kilátásba, ha nem fizetnek neki egymillió eurót. A vádlott azóta érezte úgy, hogy folyamatosan követik, amióta apja és későbbi nevelőanyja gyermekkorában őt és húgát is Uruguayba szöktették a gyerekek vér szerinti anyja elől. A robbantással „üzenni akart, hogy tud a megfigyeléséről”, de később azt vallotta: ezenfelül úgy akart fegyverhez jutni, hogy elveszi a felrobbantott rendőrökét, de ehhez mégsem volt bátorsága a helyszínen.

A vádlott édesapja nehezen viselte az ítéletet, a tárgyalás végén felállt a helyéről és hangosan számon kérte a bíróságot. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért, a védelem felmentésért fellebbez.


P. László legközelebb 23 év múlhat lehet először szabad

Öngyilkos akar lenni?

Megfogadta körúti robbantó, hogy öngyilkosságot követ el, ha bíróság elítéli. Az életfogytiglani büntetésre ítélt fiatalember, egyszer már megkísérelte kioltani saját életét, akkor az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe került.

A labilis lelkiállapotú P. László pszichológusi és nevelőtiszti jelentés szerint is hajlamos lehet az öngyilkosságra. Éppen ezért fogva tartása a tegnapi ítélethirdetés után fokozott ellenőrzés alatt történik majd. A Lokál információi szerint a Bv a kezdetektől fokozott ellenőrzése alatt tartja a fiatalembert, hiszen több alkalommal támadt neki fegyőröknek, és az őt kísérő Bv-és kommandósoknak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Kövér: Magyarország visszaszerezte jövőjét

    Magyarország 2010 óta elvégzett munkájával visszaszerezte jövőjét, és ennek nyilvánvaló jele, hogy “mi magyarok nem bezárjuk a templomokat és az iskolákat”, hanem újakat építünk – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap Budapesten, a Fasori Református Egyházközség hálaadó napján.

  • Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

    Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

    Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán vasárnap.