2020. április 04., szombat
Izidor

Egyéb Miskolc

Béres Szabolcs – 18 éve az éterben

Gyermekkori álmaink megvalósítása nem egyszerű feladat, de a kitartás és elhivatottság mindig meghozza gyümölcsét. Béres Szabi, a Rádió M műsorvezetője már tízévesen tudta, hogy rádiózni akar. Most az ő történetét ismerhetik meg a Lokál Extra olvasói.

– A rádióval nagyon fiatalon szerelembe estem, 10 éves lehettem, amikor a takaró alatt éjszakánként rádiót hallgattam. A kívánságműsorokban mindig kértem egy-egy dalt. 19 évesen, 2001-ben adatott meg az a lehetőség, hogy egy rádió stúdiójába betehettem a lábam – ez egy miskolci kábelrádió volt. Egy hölgyismeretség révén jutottam be, azután ott is ragadtam, mert rendszeresen jártam be hozzájuk, tanulgattam a szakmát. Egyszer a főnök úrtól, aki egyébként az ismert rádiós, Cooky volt, felkérést kaptam: pont nem volt ember az esti műsorra, megkérdezte, vállalnám-e. Természetesen azonnal igent mondtam, és azóta gyakorlatilag megszakítás nélkül, 18 éve jelen vagyok az éterben – mesélt pályafutása kezdetéről Szabolcs.


Béres Szabolcs gyerekkori álmát váltotta valóra azzal, hogy rádiós műsorvezető lett

A műsorvezető kilenc éven keresztül dolgozott egy tiszaújvárosi rádiónál, de Érden is tevékenykedett – ekkor már nagyfrekvenciás adókon volt lehetősége tehetségét bizonyítani. Idővel visszakerült Miskolcra, ahol egy darabig kisebb rádióknál volt, mígnem 2015-ben a régió legnagyobb frekvenciás sugárzójától, a Rádió M-től kapott felkérést.

– Titokban az ember mindig egy ilyen megkeresést vár, ilyenre vágyik. Örömmel váltottam, így 2015 decemberétől minden hétköznap este hallható vagyok Miskolcon, Kazincbarcikán, Tiszaújvárosban és Ózdon is. Nekem mindig az esti idősáv volt a kedvencem, ebben az időszakban már a kicsit könnyedebb műsorok mennek, nem úgy, mint reggel vagy délután. Több szabadságot élvez a műsorvezető – tette hozzá a rádiós szakember.


Béres Szabolcs a miskolci Rádió M stúdiójában

 

Beszélgetős műsort vezet zenészekkel, művészekkel, celebekkel, akik legtöbb esetben személyesen jönnek be a stúdióba és élőben nyilatkoznak. Ritkábban készül egy-egy telefonos anyag is, amely szerkesztés után kerül adásba.

– Gyakorlatilag már majdnem mindenki megfordult nálam, aki ismert és számít. Volt néhány emlékezetesebb beszélgetés, ezek érdekes módon nem is mindig az én korosztályomhoz kötődtek. Ilyen volt például Bródy János vagy Dévényi Tibi bácsi. De említhetem a Wellhellót és Péterfy Borit a fiatalabbak közül. Magam szervezem az interjúalanyaimat, és a beszélgetések közül pár megjelenik cikk formájában a Borsod Online-on. Igazság szerint már lett volna lehetőségem Pestre igazolni, de itt nagyon jól érzem magam – árulta el a műsorvezető.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.