EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Sport

Betegen is dobogón – Szvoboda második helyen zárta a cseh motokrosszbajnokságot

Opatovban befejeződött a nemzetközi cseh motokrosszbajnokság 2018-as kiírása. A sorozat egyedüli magyar résztvevője, Szvoboda Bence harmadik helyen zárta a finálét, amivel bebiztosította második helyét a végelszámolásnál.

Kilátástalan helyzetből mentette a menthetőt hazánk egyik legjobb motorversenyzője. Szvoboda Bence szezonja az április végén elszenvedett csuklótörésével megpecsételődött, így biztossá vált, hogy a 2017-ben elért MX2-es bajnoki címe után nem fogja tudni elhódítani az MX1-es kategória titulusát Csehországban. Két hónap kényszerpihenő után, szívós munkával azonban behozta KTM-jét az elérhetetlennek tűnő második helyre.


– Nehéz volt ez az év a magánéleti és a sportban elszenvedett kudarcok miatt, de erőt vettem magamon, és a rehabilitációm után mindent kiadtam magamból. Megnyertem a dalecini és a npetrovicei versenyeket, Stribróban csak azért szorultam a második helyre, mert kétszáz méterrel a cél előtt elestem. Kaplicében és Opatovban a harmadik helyen zártam. Azt hiszem, ez volt a maximum, amit kihozhattam az idei évből.” – értékelt a cseh MX1-es kategória újdonsült ezüstérmese.

A szezonzárón ezúttal esélye sem volt a győzelemre Szvobodának. Egy héttel korábban megfázott a szlovákiai versenyén, emiatt lázasan nyomta az ágyat Opatov előtt, az ágyban fekvéstől pedig legyengült a szervezete. Bár a rajtok jól sikerültek, és vezette a futamokat Opatovban, erővel nem bírta a 35 perces versenytávokat, így a biztos célba érést szem előtt tartva, megelégedett a harmadik helyezéssel két kiváló cseh versenyző, FIlip Neugebauer és a
bajnoki címet ezen a viadalon elhódító Martin Michek mögött.


– Nagyon fárasztó volt ez a nap, az utolsó szuszt is kiadtam magamból. Ma ennyire futotta az erőmből, ezért nem vagyok csalódott. Most az ellenfeleim jobbak voltak, de akire figyelnem kellett, Vaclav Kovar mindkét futamban mögöttem végzett, így meg tudtam előzni őt a pontvadászatban, ami azért nagy szó, mert ő egy versennyel többet teljesített, mint én – foglalta össze a szezon utolsó cseh összecsapását a somogyi versenyző.

Egy forduló (két futam) kihagyásával is bámulatos Szvoboda idei cseh statisztikája. Tíz futamából ötöt megnyert, kétszer futott be a második helyen és háromszor a harmadikon, vagyis harmadiknál rosszabb pozícióban nem végzett idén, pedig ezt a szezont tanulóévnek szánta az MX1-es kategóriában. Nem semmi a magyar fiú teljesítménye! Bár a cseh egyéni sorozat lezárult, október közepéig még várnak versenyek Szvobodára. Németországban az ADAC MX Masters sorozaton, a hazai bajnokság futamain, valamint a környező országok bajnoki sorozataiban is láthatják még a szurkolói 2018-ban.

Cseh MX1-es bajnokság 6. forduló, Opatov:
1. Filip Neugebauer (Csehország, Kawasaki) – 47 pont (1. és 2.)
2. Martin Michek (Csehország, KTM) – 45 pont (3-1)
3. Szvoboda Bence (Magyarország, KTM) – 42 pont (2-3)
4. Petr Smitka (Csehország, Husqvarna) – 34 pont (4-5)
5. Jaromir Romancik (Csehország, KTM) – 29 pont (5-8)
A 6 fordulós bajnokság végeredménye:
1. Martin Michek – 277 pont
2. Szvoboda Bence – 229 pont
3. Vaclav Kovar – 212 pont
4. Tomasz Wysocki – 192 pont
5. Rudolf Weschta – 172 pont

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.