2020. március 30., hétfő
Zalán

Egyéb Érd

Birkózók és családjaik a kertben

Ezúttal is a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola kertje adott otthont az Érdi Spartacus SC birkózói hagyományos családi napjának, amelyet immár tizenharmadik alkalommal rendeztek meg.

Már az utcán lenyűgöző illatok fogadták az érdeklődőket: vasárnap délelőtt ugyanis két hatalmas üstben főtt az étel a családi nap résztvevői számára. Gulyásleves és babgulyás volt a választék, az alkotók pedig Barta Sándor és Tar Mihályné, valamint a fiatal versenyzők segédkező szülei voltak.


Főzés, jó hangulatban – férfiúi segédlettel Fotó: erdispartacus.hu

Jelenlegi és korábbi sportolók, valamint hozzátartozóik alkották a vendégsereget, akik nem szűkölködtek programokban.

Íjászkodás, mint kiegészítő sportág

Voltak természetesen sportversenyek is, amelyeket már ismerhettek a résztvevők – ilyen volt az íjászkodás, a pingpong, a foci, a különféle kártyajátékok –, de új programpontokat is felvettek a régiek mellé.


Itt nem a fogások, a lapok voltak erősek

Megjelent a csokievőverseny, a kézműveskedés, az arcfestés gyerekek számára, természetesen ezek is az itt sportoló fiatalok szüleinek közreműködésével.

Többen kézműves termékek előállítására is vállalkoztak

Az egyesület világbajnokai, Délceg József és Végh Richárd birkózó- és szumóbemutatót tartottak.

A győzelmek ezúttal nem a birkózószőnyegen születtek – az ultiverseny nyertesei: Südi Gábor, Sípos Árpád és Tar Mihály

Neves vendéget is köszönthettek a résztvevők: idelátogatott Hegedűs Csaba olimpiai bajnok, akit több évtizedes barátság fűz az egyesülethez. Hangsúlyozta, hogy példamutatónak tartja azt a munkát, ahogy Tar Mihály elnök működteti a sikeres klubot. Egy ilyen időszakban, amikor a sok technikai eszköz miatt a gyerekek körében meglehetősen nagy az elpuhulás veszélye, nagy szükség van a birkózásra mint küzdősportra. Ezért különösen jó, hogy a keveset mozgó fiatalokkal nemcsak a szakmát jól ismerő, hanem pedagógusként is kiváló szakemberek foglalkoznak.

Kapcsolódó Cikkek