EUR: 325,77 Ft
CHF: 294,35 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Belföld

Biztonsági kockázatot jelent az integráció kudarca

Deák Dániel elemző szerint a migránsok integrációja kudarcot vallott, ez társadalmi problémákat és jelentős biztonsági kockázatokat jelent.

A Figyelő főmunkatársa az M1 aktuális csatorna keddi műsorában azt mondta, a nyitott schengeni határok miatt a bevándorlók szabadon mozoghatnak, az európai hatóságok pedig nem tudják őket nyomon követni.


A német hatóságok – bevallásuk szerint – több ezer potenciális terrorelkövetőtől tartanak, a svédek pedig nem tudják, hogy a kitoloncolt migránsok hova tűntek – tette hozzá.

A németek három évvel a migrációs válság után kezdenek rájönni, hogy a kormány több milliárd eurót költött integrációs programokra, és a negyedük sem illeszkedett be a társadalomba – vélekedett.


Deák Dániel úgy fogalmazott, a nyugat-európai társadalmak kötőszövete egyre gyengébb, a nemzetállami keretek meggyengültek, ezért a bevándorlók párhuzamos társadalmat tudnak létrehozni.

rősítették meg. Időközben kiderült, hogy a hálózat műveleti irányítását átadta fiának, Sziradzsuddin Hakkáninak, aki jelenleg az afganisztáni tálibok helyettes vezetője.

Zabiulláh Mudzsáhid, a tálibok szóvivője kedden Hakkáni halálhírének bejelentésekor vallási tudósnak és példás harcosnak nevezte őt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

    Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

    Miközben az Európai Unió rögzíti, hogy az EU olyan értékekre épül, amelyek többek között a férfiak és nők közötti egyenlőséget erősítik, az iszlám előretörésének révén a női-férfi egyenjogúság területe komoly kulturális kihívásokkal kerülhet szembe a következő években – állapította meg a Századvég Alapítvány csütörtökön az MTI-hez eljuttatott elemzésében.

  • Hogyan sportoljunk a nyári melegben?

    Hogyan sportoljunk a nyári melegben?

    Noha a kánikula megterheli a szervezetet, az edzés a legforróbb nyári hónapokban is biztonságosan kivitelezhető. Azonban nem árt figyelembe venni néhány tényezőt, amire fokozottan figyelnünk kell ebben az évszakban.