EUR: 327,22 Ft
CHF: 300,82 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Tech

Biztonságosabb a szülinapos Chrome

A Google ezúttal viszonylag látványos verziófrissítéssel rukkolt elő a Chrome böngésző tizedik születésnapjára. Átszabta a felhasználói felületet, és a Chrome kinézetét teljes mértékben a Material Design alapjaira építette fel.

Biztonsági szempontból pedig néhány újdonság is érkezett, amelyek közül elsősorban a jelszókezelő továbbfejlesztett változatát érdemes kiemelni. Ez mostantól lehetőséget ad egyedi, erős jelszógenerálásra is. Természetesen a jelszavak mentési lehetősége és a különféle eszközök közötti szinkronizálás továbbra is elérhető. A Chrome mostantól már nem emeli ki zöld színnel a titkosított kommunikációt folytató biztonságos weboldalakat a címsorban.


Ennek oka, hogy úgy gondolta, hogy a mai világban a HTTPS már alapelvárás, így az ilyen weblapokat nemes egyszerűséggel biztonságosként jelöli. Amelyek pedig nem rendelkeznek HTTPS-támogatással, azok – az eddigiekhez hasonlóan – nem biztonságos minősítést kapnak – írja a biztonsagportal.hu. A Chrome legújabb kiadása sem mentes a biztonságihiba-javításoktól. A böngésző frissítésével 40 sebezhetőséget lehet orvosolni. A Chrome 69.0.3497.81-es verziója már elérhető Windows, Mac és Linux operációs rendszerekre is. A böngésző az automatikus frissítési szolgáltatásának segítségével is új köntösbe öltöztethető.

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb két magyar startup került az európai egészségügyi innováció élvonalába

    Újabb két magyar startup került az európai egészségügyi innováció élvonalába

    Két magyar team, az orvosi oktatóalkalmazást fejlesztő InSimu Patient és a nemzetközi teleradiológiát forradalmasító Sineko is elnyert 25 000 eurót az immáron harmadik éve megrendezésre kerülő EIT Health InnoStars Awards startupversenyen. A négy hónapos program során személyre szabott mentori támogatáshoz és két európai bootcamp tréningen való részvételi lehetőséghez jutott a két magyar, öt portugál, két-két lengyel és lett, valamint egy-egy cseh, litván, olasz és román csapat.

  • Okostelefonra költözhetnek az ügyfélszolgálatok

    Okostelefonra költözhetnek az ügyfélszolgálatok

    Okostelefonra költözhetnek az ügyfélszolgálatok, az eddig papíron zajló, döntően személyes megjelenést igénylő ügyintézést átterelve a digitális térbe – hívta fel a figyelmet a Netlock hitelesítésszolgáltató közleményében.