EUR: 317,60 Ft
CHF: 279,77 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Tech

Biztonságosabb a szülinapos Chrome

A Google ezúttal viszonylag látványos verziófrissítéssel rukkolt elő a Chrome böngésző tizedik születésnapjára. Átszabta a felhasználói felületet, és a Chrome kinézetét teljes mértékben a Material Design alapjaira építette fel.

Biztonsági szempontból pedig néhány újdonság is érkezett, amelyek közül elsősorban a jelszókezelő továbbfejlesztett változatát érdemes kiemelni. Ez mostantól lehetőséget ad egyedi, erős jelszógenerálásra is. Természetesen a jelszavak mentési lehetősége és a különféle eszközök közötti szinkronizálás továbbra is elérhető. A Chrome mostantól már nem emeli ki zöld színnel a titkosított kommunikációt folytató biztonságos weboldalakat a címsorban.


Ennek oka, hogy úgy gondolta, hogy a mai világban a HTTPS már alapelvárás, így az ilyen weblapokat nemes egyszerűséggel biztonságosként jelöli. Amelyek pedig nem rendelkeznek HTTPS-támogatással, azok – az eddigiekhez hasonlóan – nem biztonságos minősítést kapnak – írja a biztonsagportal.hu. A Chrome legújabb kiadása sem mentes a biztonságihiba-javításoktól. A böngésző frissítésével 40 sebezhetőséget lehet orvosolni. A Chrome 69.0.3497.81-es verziója már elérhető Windows, Mac és Linux operációs rendszerekre is. A böngésző az automatikus frissítési szolgáltatásának segítségével is új köntösbe öltöztethető.

Kapcsolódó Cikkek