EUR: 317,69 Ft
CHF: 279,73 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Egyéb Szekszárd

Biztonságosan az idei tanévben is

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Tartsay Vilmos utcai objektumában szeptember 6-án tartottak sajtónyilvános tanévnyitó órát. A rendezvényen általános és középiskolás diákok vettek részt.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának és Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az iskolakezdéssel kapcsolatos veszélyhelyzetekről tájékoztatták a megjelenteket – értesültünk a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.


A tanév első heteiben a rendőrök – a visszarázódás időszakában – a polgárőrökkel együtt segítik a tanulók balesetmentes iskolába jutását Fotó: Nagy Nándor

Elsőként Huszti Gábor rendőr őrnagy, bűnmegelőzési alosztályvezető beszélt a diákoknak az iskolában előforduló bűncselekményekről. Mesélt a tanulóknak az internetezés számos veszélyéről. Elmondta, hogy az ártatlannak tűnő chatelés közben könnyen válhatunk bűncselekmény áldozatává vagy elkövetőjévé. Az internetezéssel kapcsolatban felhívta a tanulók figyelmét, hogy mindig figyeljenek arra, milyen oldalakon szörföznek, illetve hogy milyen tartalmakat töltenek le a világhálóról. Fontos, hogy személyes adatainkat csak olyan, maximálisan megbízható oldalak látogatása során adjuk meg, amelyek létezését ellenőrizni tudjuk. Huszti Gábor elmondta, hogy a hétköznapokon is könnyen válhatunk áldozattá vagy elkövetővé. Egy egyszerűnek tűnő diákcsíny és bűncselekmény elkövetése között nagyon keskeny a határvonal. Végül felhívta a diákok figyelmét, hogy figyeljenek egymásra és hívják fel társaik figyelmét is a veszélyekre.

A gyerekek figyelmesen hallgatták a rendőrök előadását Illusztráció: Nagy Nándor

A tanévkezdéssel kapcsolatos baleset-megelőzési ajánlásokról Megyeri Zsolt r. alezredes beszélt a fiataloknak. Az osztályvezető felhívta a figyelmet, hogy különösen a reggel órákban megnövekedő forgalomban nemcsak a járművezetőknek kell fokozatosan ügyelniük a gyalogosokra, hanem a gyalogosan közlekedő kis- és nagyobb diákoknak is fokozott óvatossággal kell az úttestre lépniük. Fontos, hogy elsőbbségünk a gyalogátkelőhelyen is csak akkor van, ha azt megadják nekünk. Elmondta, hogy az iskolarendőrök a 2018/2019-es tanévben is folyamatosan részt fognak venni az iskolák tanulóinak mindennapjaiban. A tanév első heteiben a rendőrök – a visszarázódás időszakában – a polgárőrökkel együtt segítik a tanulók balesetmentes iskolába jutását. A kerékpárral közlekedő gyerekek figyelmét arra hívta fel, hogy amennyiben van az útszakaszon kerékpárút, azon közlekedjenek, és ne a forgalmas úttesten. Amennyiben nincsen kerékpárút és az úttest alkalmatlan a kerékpáros közlekedésre, a járdán is haladhatnak, de csak a gyalogosok akadályozása nélkül, a szabályok betartásával.


Az előadások megtartását követően a diákok kötetlenül beszélgethettek a rendőrség munkatársaival.

Kapcsolódó Cikkek