EUR: 323,27 Ft
CHF: 286,35 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Szekszárd

Biztonságosan az idei tanévben is

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Tartsay Vilmos utcai objektumában szeptember 6-án tartottak sajtónyilvános tanévnyitó órát. A rendezvényen általános és középiskolás diákok vettek részt.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának és Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az iskolakezdéssel kapcsolatos veszélyhelyzetekről tájékoztatták a megjelenteket – értesültünk a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.


A tanév első heteiben a rendőrök – a visszarázódás időszakában – a polgárőrökkel együtt segítik a tanulók balesetmentes iskolába jutását Fotó: Nagy Nándor

Elsőként Huszti Gábor rendőr őrnagy, bűnmegelőzési alosztályvezető beszélt a diákoknak az iskolában előforduló bűncselekményekről. Mesélt a tanulóknak az internetezés számos veszélyéről. Elmondta, hogy az ártatlannak tűnő chatelés közben könnyen válhatunk bűncselekmény áldozatává vagy elkövetőjévé. Az internetezéssel kapcsolatban felhívta a tanulók figyelmét, hogy mindig figyeljenek arra, milyen oldalakon szörföznek, illetve hogy milyen tartalmakat töltenek le a világhálóról. Fontos, hogy személyes adatainkat csak olyan, maximálisan megbízható oldalak látogatása során adjuk meg, amelyek létezését ellenőrizni tudjuk. Huszti Gábor elmondta, hogy a hétköznapokon is könnyen válhatunk áldozattá vagy elkövetővé. Egy egyszerűnek tűnő diákcsíny és bűncselekmény elkövetése között nagyon keskeny a határvonal. Végül felhívta a diákok figyelmét, hogy figyeljenek egymásra és hívják fel társaik figyelmét is a veszélyekre.

A gyerekek figyelmesen hallgatták a rendőrök előadását Illusztráció: Nagy Nándor

A tanévkezdéssel kapcsolatos baleset-megelőzési ajánlásokról Megyeri Zsolt r. alezredes beszélt a fiataloknak. Az osztályvezető felhívta a figyelmet, hogy különösen a reggel órákban megnövekedő forgalomban nemcsak a járművezetőknek kell fokozatosan ügyelniük a gyalogosokra, hanem a gyalogosan közlekedő kis- és nagyobb diákoknak is fokozott óvatossággal kell az úttestre lépniük. Fontos, hogy elsőbbségünk a gyalogátkelőhelyen is csak akkor van, ha azt megadják nekünk. Elmondta, hogy az iskolarendőrök a 2018/2019-es tanévben is folyamatosan részt fognak venni az iskolák tanulóinak mindennapjaiban. A tanév első heteiben a rendőrök – a visszarázódás időszakában – a polgárőrökkel együtt segítik a tanulók balesetmentes iskolába jutását. A kerékpárral közlekedő gyerekek figyelmét arra hívta fel, hogy amennyiben van az útszakaszon kerékpárút, azon közlekedjenek, és ne a forgalmas úttesten. Amennyiben nincsen kerékpárút és az úttest alkalmatlan a kerékpáros közlekedésre, a járdán is haladhatnak, de csak a gyalogosok akadályozása nélkül, a szabályok betartásával.


Az előadások megtartását követően a diákok kötetlenül beszélgethettek a rendőrség munkatársaival.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.