2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb Szekszárd

Biztonságosan az idei tanévben is

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Tartsay Vilmos utcai objektumában szeptember 6-án tartottak sajtónyilvános tanévnyitó órát. A rendezvényen általános és középiskolás diákok vettek részt.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának és Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az iskolakezdéssel kapcsolatos veszélyhelyzetekről tájékoztatták a megjelenteket – értesültünk a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.


A tanév első heteiben a rendőrök – a visszarázódás időszakában – a polgárőrökkel együtt segítik a tanulók balesetmentes iskolába jutását Fotó: Nagy Nándor

Elsőként Huszti Gábor rendőr őrnagy, bűnmegelőzési alosztályvezető beszélt a diákoknak az iskolában előforduló bűncselekményekről. Mesélt a tanulóknak az internetezés számos veszélyéről. Elmondta, hogy az ártatlannak tűnő chatelés közben könnyen válhatunk bűncselekmény áldozatává vagy elkövetőjévé. Az internetezéssel kapcsolatban felhívta a tanulók figyelmét, hogy mindig figyeljenek arra, milyen oldalakon szörföznek, illetve hogy milyen tartalmakat töltenek le a világhálóról. Fontos, hogy személyes adatainkat csak olyan, maximálisan megbízható oldalak látogatása során adjuk meg, amelyek létezését ellenőrizni tudjuk. Huszti Gábor elmondta, hogy a hétköznapokon is könnyen válhatunk áldozattá vagy elkövetővé. Egy egyszerűnek tűnő diákcsíny és bűncselekmény elkövetése között nagyon keskeny a határvonal. Végül felhívta a diákok figyelmét, hogy figyeljenek egymásra és hívják fel társaik figyelmét is a veszélyekre.

A gyerekek figyelmesen hallgatták a rendőrök előadását Illusztráció: Nagy Nándor

A tanévkezdéssel kapcsolatos baleset-megelőzési ajánlásokról Megyeri Zsolt r. alezredes beszélt a fiataloknak. Az osztályvezető felhívta a figyelmet, hogy különösen a reggel órákban megnövekedő forgalomban nemcsak a járművezetőknek kell fokozatosan ügyelniük a gyalogosokra, hanem a gyalogosan közlekedő kis- és nagyobb diákoknak is fokozott óvatossággal kell az úttestre lépniük. Fontos, hogy elsőbbségünk a gyalogátkelőhelyen is csak akkor van, ha azt megadják nekünk. Elmondta, hogy az iskolarendőrök a 2018/2019-es tanévben is folyamatosan részt fognak venni az iskolák tanulóinak mindennapjaiban. A tanév első heteiben a rendőrök – a visszarázódás időszakában – a polgárőrökkel együtt segítik a tanulók balesetmentes iskolába jutását. A kerékpárral közlekedő gyerekek figyelmét arra hívta fel, hogy amennyiben van az útszakaszon kerékpárút, azon közlekedjenek, és ne a forgalmas úttesten. Amennyiben nincsen kerékpárút és az úttest alkalmatlan a kerékpáros közlekedésre, a járdán is haladhatnak, de csak a gyalogosok akadályozása nélkül, a szabályok betartásával.


Az előadások megtartását követően a diákok kötetlenül beszélgethettek a rendőrség munkatársaival.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.