EUR: 327,37 Ft
CHF: 291,68 Ft
2019. május 23., csütörtök
Dezső

Egyéb II.kerület

Böjte Csaba: A legjobb orvosság a gyermek!

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány fennállásának 25. évfordulóját szentmisével ünnepelték, amelyet maga Böjte Csaba mutatott be a máriaremetei kegytemplom szabadtéri oltáránál.

Negyedszázada alapította Böjte Csaba ferences rendi szerzetes a Dévai Szent Ferenc Alapítványt, hogy így nyújtson segítő kezet a veszélyben lévő, árva és mélyszegénységben élő gyerekeknek. A jubileum alkalmából félezer erdélyi gyermek érkezett Budapestre. A Papp László Budapest Sportarénában tartott jótékonysági koncert után a máriaremetei kegytemplomnál szabadtéri misével és piknikkel folytatódott az ünnep. Az eseményen részt vett Láng Zsolt polgármester, valamint II. kerületi önkormányzati képviselők is.

Csaba testvér hálát adott a támogatásokért a Jóistennek, a Fájdalmas Anya Ünnepén pedig köszönetet mondott a Boldogságos Szűz Máriának.

– Az élet olyan, mint a nappal és az éjszaka, az örömhöz és a fényhez hozzátartozik a nehézség, a küzdelem, a szenvedés. A mai világ szeretne minden problémát elhárítani. Pedig a mi Urunk Jézus Krisztus azt mondta, aki utánam akar jönni, vegye vállára a keresztjét és úgy kövessen! Áldozat, fájdalom és küzdelem nélkül nincs élet.

Csaba testvér hozzátette, minden bajra a világon a legjobb orvosság a gyermek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

    Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

    Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége, a hazai bankrendszer intézményei egy jelentős negatív makrogazdasági sokk esetén is megfelelnének a szabályozói elvárásoknak – derül ki a jegybank csütörtökön közzétett Pénzügyi stabilitási jelentéséből.

  • Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

    Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

    További négy évre választották meg Szalay Ferenc polgármestert a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) elnökének. A politikus – aki korábban NB I-es kosárlabdázó volt és szakedzői képesítése is van – már kilenc éve tölti be az elnöki posztot: először 2010-ben választották meg öt évre, majd 2015-ben további négy évre.