EUR: 345,03 Ft
CHF: 320,47 Ft
2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Egyéb II.kerület

Böjte Csaba: A legjobb orvosság a gyermek!

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány fennállásának 25. évfordulóját szentmisével ünnepelték, amelyet maga Böjte Csaba mutatott be a máriaremetei kegytemplom szabadtéri oltáránál.

Negyedszázada alapította Böjte Csaba ferences rendi szerzetes a Dévai Szent Ferenc Alapítványt, hogy így nyújtson segítő kezet a veszélyben lévő, árva és mélyszegénységben élő gyerekeknek. A jubileum alkalmából félezer erdélyi gyermek érkezett Budapestre. A Papp László Budapest Sportarénában tartott jótékonysági koncert után a máriaremetei kegytemplomnál szabadtéri misével és piknikkel folytatódott az ünnep. Az eseményen részt vett Láng Zsolt polgármester, valamint II. kerületi önkormányzati képviselők is.

Csaba testvér hálát adott a támogatásokért a Jóistennek, a Fájdalmas Anya Ünnepén pedig köszönetet mondott a Boldogságos Szűz Máriának.

– Az élet olyan, mint a nappal és az éjszaka, az örömhöz és a fényhez hozzátartozik a nehézség, a küzdelem, a szenvedés. A mai világ szeretne minden problémát elhárítani. Pedig a mi Urunk Jézus Krisztus azt mondta, aki utánam akar jönni, vegye vállára a keresztjét és úgy kövessen! Áldozat, fájdalom és küzdelem nélkül nincs élet.

Csaba testvér hozzátette, minden bajra a világon a legjobb orvosság a gyermek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.