EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb Nagykanizsa

Boldog iskola lett a BLG

Azt már a júniusi városi közgyűlésen sejteni lehetett, hogy a Batthyány Lajos Gimnáziumban készül valami. Nem is kellett sokat várni a bejelentésre: a nyári szünet után rögvest kiderült, hogy „boldog iskola” lett az intézmény, amit egy villámcsődülettel ünnepeltek meg.

Balogh László igazgató városi képviselőként azt mondta a közgyűlésen, hogy Nagykanizsa tagadhatatlanul iskolaváros, amelynek intézményeire eredményeik alapján mindenki büszke lehet.


– A minap találkoztam egy olyan pályázati lehetőséggel – fogalmazott akkor –, amelyhez jó pár óvodánkkal és iskolánkkal már kapcsolódunk, de nem az összessel, holott nem olyan bonyolult a dolog. A „Boldog iskola – Boldog óvoda” pályázat fővédnöke Bagdy Emőke professzor, ő biztosítja a hátteret, a szakmaiságot. Azt javaslom, lehetőség szerint Nagykanizsa minden iskolája és óvodája kapcsolódjon ehhez. Egy megyei jogú város van az országban, ahol ez már megvalósult, szerintem Nagykanizsa lehetne a második, jó esélyünk van rá.

A boldogságfaktort óraközi koncerttel erősítették a BLG-ben (Fotó: Gergely Szilárd)

A képviselő-igazgató nem a levegőbe beszélt, jó példával járt elöl: a BLG pályázott, szeptember elején pedig már el is indult a program az intézményben, méghozzá a nagyszünet idejére meghirdetett villámcsődülettel és az egyre népszerűbb kanizsai zenekar, a Seedback minikoncertjével. Azt egyelőre nem tudni, milyen eredményeket hoz a gimnáziumban a Boldog iskola program, de az biztos, hogy az egy négyzetméterre eső mosolyok száma azokban a percekben az iskola sportpályáján volt a legnagyobb az egész városban…

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.