EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb Nagykanizsa

Boldog iskola lett a BLG

Azt már a júniusi városi közgyűlésen sejteni lehetett, hogy a Batthyány Lajos Gimnáziumban készül valami. Nem is kellett sokat várni a bejelentésre: a nyári szünet után rögvest kiderült, hogy „boldog iskola” lett az intézmény, amit egy villámcsődülettel ünnepeltek meg.

Balogh László igazgató városi képviselőként azt mondta a közgyűlésen, hogy Nagykanizsa tagadhatatlanul iskolaváros, amelynek intézményeire eredményeik alapján mindenki büszke lehet.


– A minap találkoztam egy olyan pályázati lehetőséggel – fogalmazott akkor –, amelyhez jó pár óvodánkkal és iskolánkkal már kapcsolódunk, de nem az összessel, holott nem olyan bonyolult a dolog. A „Boldog iskola – Boldog óvoda” pályázat fővédnöke Bagdy Emőke professzor, ő biztosítja a hátteret, a szakmaiságot. Azt javaslom, lehetőség szerint Nagykanizsa minden iskolája és óvodája kapcsolódjon ehhez. Egy megyei jogú város van az országban, ahol ez már megvalósult, szerintem Nagykanizsa lehetne a második, jó esélyünk van rá.

A boldogságfaktort óraközi koncerttel erősítették a BLG-ben (Fotó: Gergely Szilárd)

A képviselő-igazgató nem a levegőbe beszélt, jó példával járt elöl: a BLG pályázott, szeptember elején pedig már el is indult a program az intézményben, méghozzá a nagyszünet idejére meghirdetett villámcsődülettel és az egyre népszerűbb kanizsai zenekar, a Seedback minikoncertjével. Azt egyelőre nem tudni, milyen eredményeket hoz a gimnáziumban a Boldog iskola program, de az biztos, hogy az egy négyzetméterre eső mosolyok száma azokban a percekben az iskola sportpályáján volt a legnagyobb az egész városban…

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.