2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Extra

Bono: A pápát megrendítették a szexuális visszaélések

Bono szerint Ferenc pápát nagyon megdöbbentették a katolikus egyház papjai által elkövetett szexuális zaklatások.

A U2 együttes frontembere szerdán a Vatikánban találkozott Ferenc pápával, akivel egyebek között arról egyeztetett, hogy miként működhet együtt a szegénység megszüntetéséért küzdő ONE nevű szervezetének globális kampánya a pápa által létrehozott Scholas Occurrentes csoporttal, amely az iskolák közötti együttműködést célozza világszerte.


A találkozó után Bono újságíróknak elmondta, hogy “Írországból érkezve nyilvánvaló volt, hogy a találkozón szóba kerüljön az, hogy a pápát mennyire megdöbbentette az, ami az egyházban történt”.

Írországi látogatásán augusztusban Ferenc pápa megbocsátásért könyörgött az ír áldozatok által évtizedeken át elszenvedett zaklatások sokasága miatt.

“Megmagyaráztam neki, hogy az emberek miként vélekednek arról, hogy az elkövetőket jobban védik, mint az áldozatokat, és hogy látni lehet az áldozatok arcán fájdalmukat” – hangoztatta.

“Éreztem, hogy őszinte volt, és úgy vélem, hogy ő egy rendkívüli ember rendkívüli időkre” – tette hozzá.

Bono elmondta, hogy a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos kérdéseket is megvitattak, továbbá a pápa 2015-ben kiadott Laudato Si enciklikáját, amely támogatja a globális felmelegedés és a klímaváltozás feltartóztatására tette lépéseket, és felszólít a világ javainak igazságosabb elosztására.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  A kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélésekkel vádolt Jeffrey Epstein egyik vádlója azt állítja, hogy András yorki herceggel, II. Erzsébet brit uralkodó második fiával is le kellett feküdnie, amikor 17 éves volt – jelentette szombat reggel az NBC amerikai hírcsatorna exkluzív interjújára hivatkozva a Sky News brit hírcsatorna.

 • Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Tizenhárom év után ismét magyar zenekart jelöltek az európai könnyűzenei tehetségek díjára. A Harmed, amely a hazai hardcore/metál színtér szereplője, a rangos Music Moves Europe Talent Awards (MMETA) idei várományosai közé került.

 • Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  A ’90-es évek elejétől indult az a kezdeményezés, hogy minden évben rendeznek egy eseményt, amely a szeretetről, az elfogadásról a jótékonyságról szól. Idén szeptember 26-án szórakoztató rendezvénnyel készülnek a Papp László Budapest Sportarénába, amely felső tagozatos illetve középiskolás korú fiatalokat szólít meg a társadalmi integráció nevében.

 • Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Közel kétmillió fő, köztük több mint ezer magyar jelzett vissza a Facebookon a legendás 51-es körzet leigázására. Az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisára tervezett szeptember 20-ai eseményt eredetileg poénból hozták létre, nem számítottak ennyi érdeklődőre.