EUR: 318,10 Ft
CHF: 280,21 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Extra

Bono: A pápát megrendítették a szexuális visszaélések

Bono szerint Ferenc pápát nagyon megdöbbentették a katolikus egyház papjai által elkövetett szexuális zaklatások.

A U2 együttes frontembere szerdán a Vatikánban találkozott Ferenc pápával, akivel egyebek között arról egyeztetett, hogy miként működhet együtt a szegénység megszüntetéséért küzdő ONE nevű szervezetének globális kampánya a pápa által létrehozott Scholas Occurrentes csoporttal, amely az iskolák közötti együttműködést célozza világszerte.


A találkozó után Bono újságíróknak elmondta, hogy “Írországból érkezve nyilvánvaló volt, hogy a találkozón szóba kerüljön az, hogy a pápát mennyire megdöbbentette az, ami az egyházban történt”.

Írországi látogatásán augusztusban Ferenc pápa megbocsátásért könyörgött az ír áldozatok által évtizedeken át elszenvedett zaklatások sokasága miatt.

“Megmagyaráztam neki, hogy az emberek miként vélekednek arról, hogy az elkövetőket jobban védik, mint az áldozatokat, és hogy látni lehet az áldozatok arcán fájdalmukat” – hangoztatta.

“Éreztem, hogy őszinte volt, és úgy vélem, hogy ő egy rendkívüli ember rendkívüli időkre” – tette hozzá.

Bono elmondta, hogy a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos kérdéseket is megvitattak, továbbá a pápa 2015-ben kiadott Laudato Si enciklikáját, amely támogatja a globális felmelegedés és a klímaváltozás feltartóztatására tette lépéseket, és felszólít a világ javainak igazságosabb elosztására.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Narancsvidék

    A nap képe: Narancsvidék

    Az idén 86. alkalommal megrendezett citromfesztivál 200 ezernél is több érdeklődőt vont évente Mentonba, hogy a Francia Riviérán megcsodálják a citrusokból épített hatalmas szobrokat.

  • Nanushka lábai előtt hever New York

    Nanushka lábai előtt hever New York

    Tarolt a New York-i Fashion Weeken Sándor Szandra azaz Nanushka. A Ripost beszámolója szerint a magyar tervező olyan bemutatót tartott, amit a nemzetközi divatlapok szakírói is csak szájtátva lestek.