2018. november 16., péntek
Ödön

Külföld

Borotvapengével támadt a migráns a rendőrfőnökre

Eltévesztette a házszámot két afrikai férfi, akik betörésre adták a fejüket Olaszországban. A migránsoknak fogalmuk sem volt arról, hogy a helyi rendőrfőnök lakásába hatoltak be.

A szicíliai Catania rendőrfőnökéhez, Nuccio Garozzóhoz a múlt héten csütörtök éjjel tért be két afrikai férfi, hogy kirabolja lakását, ahol feleségével és a lányával él. Amikor rendőrfőnök az éjszaka közepén zajt hallott, felébredt és átment a másik szobába, ahol a két fiatal férfi épp értékek után kutatott. Dulakodás alakult ki a rendőr és a tolvajok között, mire az egyik borotvapengét rántott és összevagdosta Garozzo fejét és kezét.


A migránsok ezután kiugrottak az első emeleti erkélyről, egyikük elmenekült, de a másik rosszul ért földet és megsérült. Garozzo kihívta kollégáit, akik őrizetbe vették a férfit, akiről kiderült, hogy gambiai állampolgár, 18 éves, 2016 decemberében menedékkérőként érkezett Olaszországba. A hatóságok előtt már ismert volt, mert kábítószer-kereskedelem és verekedés miatt szerepelt a bűnügyi nyilvántartásban.

Garozzót kórházba szállították, a sebeit 80 öltéssel varrták össze. A támadásról Matteo Salvini olasz belügyminiszter is írt Facebook-oldalán, elítélve a történteket.


Kapcsolódó Cikkek