EUR: 317,02 Ft
CHF: 279,46 Ft
2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Külföld

Borotvapengével támadt a migráns a rendőrfőnökre

Eltévesztette a házszámot két afrikai férfi, akik betörésre adták a fejüket Olaszországban. A migránsoknak fogalmuk sem volt arról, hogy a helyi rendőrfőnök lakásába hatoltak be.

A szicíliai Catania rendőrfőnökéhez, Nuccio Garozzóhoz a múlt héten csütörtök éjjel tért be két afrikai férfi, hogy kirabolja lakását, ahol feleségével és a lányával él. Amikor rendőrfőnök az éjszaka közepén zajt hallott, felébredt és átment a másik szobába, ahol a két fiatal férfi épp értékek után kutatott. Dulakodás alakult ki a rendőr és a tolvajok között, mire az egyik borotvapengét rántott és összevagdosta Garozzo fejét és kezét.


A migránsok ezután kiugrottak az első emeleti erkélyről, egyikük elmenekült, de a másik rosszul ért földet és megsérült. Garozzo kihívta kollégáit, akik őrizetbe vették a férfit, akiről kiderült, hogy gambiai állampolgár, 18 éves, 2016 decemberében menedékkérőként érkezett Olaszországba. A hatóságok előtt már ismert volt, mert kábítószer-kereskedelem és verekedés miatt szerepelt a bűnügyi nyilvántartásban.

Garozzót kórházba szállították, a sebeit 80 öltéssel varrták össze. A támadásról Matteo Salvini olasz belügyminiszter is írt Facebook-oldalán, elítélve a történteket.


Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán: Magyar képviseletet nyitunk Izraelben – Videó!

  Orbán: Magyar képviseletet nyitunk Izraelben – Videó!

  Mint arról már beszámoltunk, külgazdasági képviseletet nyit a magyar kormány Jeruzsálemben, ami újabb előrelépés lesz a magyar-izraeli kapcsolatok szorosabbra fűzésében – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Jeruzsálemben tett diplomáciai látogatása során.

 • Dinamikusan fejlődnek a magyar-indonéz kapcsolatok

  Dinamikusan fejlődnek a magyar-indonéz kapcsolatok

  Dinamikusan fejlődnek a magyar-indonéz kapcsolatok, ennek egyik legutóbbi példája, hogy a magyar kormány hiteléből felépülő vízügyi létesítmények közel félmillió ember vízellátását fogják biztosítani Indonéziában – mondta Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) export növeléséért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek telefonon adott interjújában.

 • Újabb nők térnének haza, akik korábban az Iszlám Állam tagjai voltak

  Újabb nők térnének haza, akik korábban az Iszlám Állam tagjai voltak

  Egy 22 éves szarajevói nő levélben fordult a bosznia-hercegovinai hatóságokhoz, és azt kérte, hogy két másik nőtársával és kiskorú gyermekeikkel együtt hazatérhessenek Boszniába; elmondása szerint korábban férjeik kényszerítették őket arra, hogy csatlakozzanak az Iszlám Állam terrorszervezethez – írta az Index.