EUR: 318,10 Ft
CHF: 280,21 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Külföld

Titkosított aktákat tartott otthon

Öt és fél év börtönt kapott az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) egy volt munkatársa, mert titkosított információkat tartalmazó dokumentumokat tárolt otthonában.

A 68 éves Nghia Hoang Pho a szóban forgó, nemzetbiztonsági információkat tartalmazó dokumentumokat eltulajdonította munkahelyéről, és engedély nélkül a marylandi Ellicott Cityben található otthonában tárolta. A Reutersnak egy név nélkül nyilatkozó informátor azzal egészítette ki a történteket, hogy Pho ráadásul otthoni számítógépén az orosz Kaspersky Lab vírusirtóját használta, amit Amerikában már régen betiltottak a kormányzati gépeken.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt egy vatikáni fegyelmi bizottság kitaszította a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket, az amerikai katolikus egyház egyik volt vezetőjét, akit még tavaly is a legbefolyásosabbak között tartottak számon – közölték szombaton hivatalosan a Szentszéknél.

  • Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a British Midland Regional, vagyis Flybmi néven ismert brit légitársaság, és azonnali hatállyal törölte járatait – jelentette be a cég szombat este a honlapján, részben a Nagy-Britannia uniós kiválása (Brexit) körüli bizonytalanságot okolva a kényszerű döntésért.