EUR: 321,69 Ft
CHF: 281,81 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Külföld

Titkosított aktákat tartott otthon

Öt és fél év börtönt kapott az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) egy volt munkatársa, mert titkosított információkat tartalmazó dokumentumokat tárolt otthonában.

A 68 éves Nghia Hoang Pho a szóban forgó, nemzetbiztonsági információkat tartalmazó dokumentumokat eltulajdonította munkahelyéről, és engedély nélkül a marylandi Ellicott Cityben található otthonában tárolta. A Reutersnak egy név nélkül nyilatkozó informátor azzal egészítette ki a történteket, hogy Pho ráadásul otthoni számítógépén az orosz Kaspersky Lab vírusirtóját használta, amit Amerikában már régen betiltottak a kormányzati gépeken.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Lebegő piac

    A nap képe: Lebegő piac

    Színes hajókat erősítenek össze jó szorosan a dél-kalimantáni város, Lok Baintan úszó piacán. A Borneó szigetének indonéz részén található településen a legtöbben így árulják a kézzel szedett gyümölcsöket és zöldségeket.

  • Boltban árult körtében találtak egy varrótűt

    Boltban árult körtében találtak egy varrótűt

    Varrótűt találtak egy melbourne-i bevásárlóközpontban vett körtében néhány nappal az után, hogy bíróság elé állították a “gyümölcsterrorizmusként” elhíresült bűncselekmény-sorozat első feltételezett elkövetőjét.