2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Belföld

Börtönből került elő a soroksári futó nő gyilkosa

Nagy valószínűséggel megtalálták a nyomozók azt a férfit, aki 2013-ban meggyilkolta K.-né Gy. Krisztinát Soroksáron. A most 40 éves R. Szilveszter hetekkel tette után került börtönbe lakásfeltörések miatt, most a DNS-profilja vezetett nyomra. 

Az elmúlt évtized leghosszabb emberölési nyomozásának végére tettek részben pontot múlt csütörtökön a nyomozók. Szakértői vizsgálatok segítségével azonosították K.-né Gy. Krisztina (36) gyilkosát, aki még 2013. szeptember 25-én végzett a soroksári családanyával. Az asszony este futni ment, holttestét a soroksári Szigetdűlő mellett találták meg. Az áldozatot brutálisan összeverték, megfojtották, testét részben lemeztelenítették, így felmerült a szexuális indíték gyanúja.


Krisztina futni indult a végzetes estén, de már csak lemeztelenített holtteste került elő

Fotó: gyertyalang.hu

– A nyomozás során egyre bővült azon személyek köre, akiket ellenőriztünk – szögezte le Petőfi Attila vezérőrnagy, a kiemelt ügyeket felderítő főosztály vezetője az ügyben tartott sajtótájékoztatón. – Az áldozat ismeretségi köre után a környéken rendszeresen járók, majd az erőszakos, szexuális cselekmények elkövetése miatt ismert személyek, végül a területhez kötődő bűnelkövetők kerültek sorra. Így került képbe R. Szilveszter, aki valaha Soroksáron élt, a tett idején azonban már hajléktalan volt. A férfi 2013. október 23-a óta börtönben van, két héttel a gyilkosság után Siófokra ment, ahol több nyaralót is feltört, ezért 2020-ig tartó börtönbüntetésre ítélték.

Így vitték a börtönben lévő gyanúsítottat kihallgatásra a gyilkossági ügyben

Fotó: police.hu

A férfitól a rács mögött vettek DNS-mintát, amelynek vizsgálata során megállapították: teljes bizonyossággal egyezik a gyilkosság helyszínén, az áldozat testén és személyes tárgyain talált genetikai nyomokkal.


Gyanúsítotti kihallgatásán a férfi megtagadta a vallomást, de jegyzőkönyvön kívül előadta, hogy arra kerékpározott, amikor látta, hogy egy férfi egy nővel erőszakoskodik. Azt állította: a nő segítségére sietett, megütötte az ismeretlent, amitől felrepedt a keze, így került a vére a tetthelyre, az áldozatra és annak ruháira.

R. Szilveszter egész életében piti bűnöző volt, kisebb lopásokból, garázsfeltörésekből tartotta fenn magát. Amikor a nyomára bukkantak, telefonja cellainformációi megerősítették, hogy a gyilkosság időpontja környékén járt Soroksáron, sőt a személyes holmijai között találtak is egy kötelet, amely a gyilkosság eszköze lehetett.

Az áldozat férje, Kardos Lajos egykori rendőr a nyomozók tájékoztatása után úgy nyilatkozott a Blikknek, hogy egész biztosan a felesége gyilkosát fogták el.

 

 

A nyomozás számokban

5 év: húsz nap híján ennyi ideig tartott a nyomozás.

10 rendőrből álló nyomozócsoport vizsgálta az ügyet.

240 embert ellenőriztek a zsaruk az áldozat ismerősei közül.

330 ezer embert ellenőriztek a rendőrök a nyomozás során.

391 tanút hallgattak ki az ügyben.

1847 DNS-mintát ellenőriztek.

1271 bűnjelet vizsgáltak meg a rendőrök.

368 millió forint volt a nyomozás összköltsége.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kövér: Magyarország visszaszerezte jövőjét

    Magyarország 2010 óta elvégzett munkájával visszaszerezte jövőjét, és ennek nyilvánvaló jele, hogy “mi magyarok nem bezárjuk a templomokat és az iskolákat”, hanem újakat építünk – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap Budapesten, a Fasori Református Egyházközség hálaadó napján.

  • Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

    Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

    Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán vasárnap.