EUR: 314,43 Ft
CHF: 278,50 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

Boszorkányüldözés folyik Magyarország ellen

Hivatalossá vált, hogy a magyar kormány az Európai Unió Bíróságán támadja meg a csalással megszavazott Soros–Sargentini-jelentést. Emellett a kormánypártok határozati javaslatot nyújtottak be a parlamentben a hazug iromány elítéléséről.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Soros–Sargentini-jelentéssel kapcsolatban elmondta: a múlt heti szavazás ellentétes volt a lisszaboni szerződésben foglaltakkal, mivel a tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyásával született kétharmados többség.


MTI Fotó: Kovács Tamás

– Az unió alapszerződése egyértelműen fogalmaz: a leadott szavazatok kétharmadára van szükség. Nyilvánvaló, hogy az Európai Parlament kampányában megjelennek olyan politikai vélemények, amelyek egyfajta boszorkányüldözés keretében a migráció kérdésében képviselt magyar álláspont miatt szeretnék felelősségre vonni Magyarországot – mondta Gulyás, aki Kocsis Mátéval, a Fidesz frakcióvezetőjével közösen a Soros–Sargentini-jelentést elítélő határozatot nyújtott be a parlamentben.

– A dokumentum hemzseg a valótlanságoktól, és hamis képet fest Magyarországról. Nem leszünk bevándorlóország, megvédjük a határainkat, és ellen fogunk állni a bevándorláspárti brüsszeli politikának – mondta Kocsis Máté. A frakcióvezető gyanakvással fogadja azt a brüsszeli felvetést, miszerint meg akarják erősíteni a Frontexet, az unió határőrizeti ügynökségét. Kocsis  közölte: Brüsszel a migrációt nem megállítani, hanem megszervezni akarja, éppen ez szolgál aggályaik alapjául.


MTI Fotó: Kovács Tamás

– Amelyik tagállam meg tudja oldani a saját határvédelmét, és nem kér ehhez segítséget, illetve betartja a schengeni szabályokat, arra az országra ez ne vonatkozzon, hiszen mégiscsak szuverenitási kérdéseket érint – fogalmazott Kocsis Máté.

A Soros–Sargentini-jelentésről Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője elmondta, hogy zsarolás, amelynek az a célja, hogy elvegyék Magyarországtól a határvédelem jogát.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogszabályba ütköző lehet, hogy Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester és felesége, Vincze Felícia cége, A Te Születésed Kft. 2016-2017-ben is jelentősen alacsonyabb adóalapot vallott be, mint amennyit a cég honlapján szereplő szüléslevezetések száma alapján kiszámlázhattak – nyilatkozta az Origónak a Századvég elemzője.

 • Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Felfüggesztését kérte a Fidesz a balra tolódó, erősen megosztott Európai Néppártban. A kizárásra játszó balliberális politikusok dupla kudarcot vallottak Brüsszelben, ahol soros György fia is megjelent.

 • Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Több mint három éve vár gazdira az Illatos úti ebtelepen Dodó, a legszebb korában lévő, staffordshire jellegű kankutya, aki gondozói szerint félreértett zseni, és egyben lelkes futóbajnok.