2019. október 13., vasárnap
Kálmán, Ede

Belföld

Boszorkányüldözés folyik Magyarország ellen

Hivatalossá vált, hogy a magyar kormány az Európai Unió Bíróságán támadja meg a csalással megszavazott Soros–Sargentini-jelentést. Emellett a kormánypártok határozati javaslatot nyújtottak be a parlamentben a hazug iromány elítéléséről.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Soros–Sargentini-jelentéssel kapcsolatban elmondta: a múlt heti szavazás ellentétes volt a lisszaboni szerződésben foglaltakkal, mivel a tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyásával született kétharmados többség.


MTI Fotó: Kovács Tamás

– Az unió alapszerződése egyértelműen fogalmaz: a leadott szavazatok kétharmadára van szükség. Nyilvánvaló, hogy az Európai Parlament kampányában megjelennek olyan politikai vélemények, amelyek egyfajta boszorkányüldözés keretében a migráció kérdésében képviselt magyar álláspont miatt szeretnék felelősségre vonni Magyarországot – mondta Gulyás, aki Kocsis Mátéval, a Fidesz frakcióvezetőjével közösen a Soros–Sargentini-jelentést elítélő határozatot nyújtott be a parlamentben.

– A dokumentum hemzseg a valótlanságoktól, és hamis képet fest Magyarországról. Nem leszünk bevándorlóország, megvédjük a határainkat, és ellen fogunk állni a bevándorláspárti brüsszeli politikának – mondta Kocsis Máté. A frakcióvezető gyanakvással fogadja azt a brüsszeli felvetést, miszerint meg akarják erősíteni a Frontexet, az unió határőrizeti ügynökségét. Kocsis  közölte: Brüsszel a migrációt nem megállítani, hanem megszervezni akarja, éppen ez szolgál aggályaik alapjául.


MTI Fotó: Kovács Tamás

– Amelyik tagállam meg tudja oldani a saját határvédelmét, és nem kér ehhez segítséget, illetve betartja a schengeni szabályokat, arra az országra ez ne vonatkozzon, hiszen mégiscsak szuverenitási kérdéseket érint – fogalmazott Kocsis Máté.

A Soros–Sargentini-jelentésről Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője elmondta, hogy zsarolás, amelynek az a célja, hogy elvegyék Magyarországtól a határvédelem jogát.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek