EUR: 324,56 Ft
CHF: 298,73 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Külföld

Holnap védi meg Orbán Viktor az országot Soroséktól

Mindössze 7 percet engedi beszélni a Sargentini-jelentés szavazása előtti napon Orbán Viktor miniszterelnököt az elnökök értekezlete, amely testület összeállítja az Európai Parlament (EP) plenáris ülésének napirendjét. Ez jelentős korlátozásnak számít, mert eddig minden esetben 20 percet kapott a magyar kormányfő és a kérdésekre is reagálhatott.

Miközben a Soros-hálózat álcivil szervezetei napokon át össztüzet zúdítottak a magyar kormányra az EP holnapi plenáris ülése előtt, a brüsszeli bürokraták alaposan korlátozták Orbán Viktor felszólalási idejét. A magyar kormányfő rendszeresen megjelenik Brüsszelben, ha az országgal kapcsolatos döntéseket hoznak, de mivel ő maga nem EP-képviselő, csak akkor szólalhat fel, ha azt a testület engedélyezi. Ezt most is megtették, csakhogy a napirendet összeállító elnökök értekezlete 7 percben korlátozta felszólalási lehetőségét. Ez azért is meglepő, mert eddig minden esetben 20 percet kapott a magyar miniszterelnök, és a későbbi felszólalásokra is reagálhatott, amire most nem kap lehetőséget.


Orbán Viktor csak hét percben reagálhat a Sargentini jelentésre (MTI/EPA/Nicolas Lambert)

Ez is azt támasztja alá, hogy a Sargentini-jelentés szerdai szavazása valójában nem a hazai jogállamiság védelmét szolgálja, hanem Magyarország büntetése, amiért nem hajlandó belesimulni az európai elit bevándorláspárti politikájába.

Hazánk külgazdasági és külügyminisztere pénteken kiadott közleményében megismételte: a bevándorláspárti erők Emmanuel Macron francia elnök vezetésével folyamatosan támadják Magyarországot, de bármekkora is a nyomás, a kormány vállalja ezt a harcot. Szijjártó Péter szerint Macron elnök bevándorlók tömegeit akarja behozni Európába, ezzel veszélybe sodorva a kontinens biztonságát. Teszi mindezt úgy, hogy „a bevándorláspárti erők magukat haladóknak nevezik, csak az a baj, hogy a haladás iránya katasztrofálisan rossz, a sebesség óriási, szélsebesen a szakadékba vezetik Európát”.


Kapcsolódó Cikkek