EUR: 356,33 Ft
CHF: 336,29 Ft
2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Belföld

Brüsszel megnyitná a határokat

Kövér László házelnök szerint Brüsszel nem irányíthatja Magyarországot, míg Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint az unió fővárosában megnyitni és nem lezárni akarják a határokat.

Az Európai Unió azért akarja elvenni a határvédelmet a tagállamoktól, hogy még több bevándorlót engedjen be – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Szerinte ezt erősíti meg az Európai Bizottság napokban közzétett javaslata is, amiben ismét az állandó áttelepítési programot és a szervezett migrációs útvonalak létrehozását sürgetik.

 

MTI Fotó: Máthé Zoltán

– Ugyancsak a migráció könnyítését célozza az ENSZ csomagja, ami ellen Magyarország többször felemelte a hangját. Erről beszélt nemrég Angela Merkel is. A német kancellár azt mondta, hogy az unió külső határainál lévő államoknak fel kell adniuk nemzeti szuverenitásuk egy részét, és a határőrizet jogát át kell adniuk a Frontexnek – tette hozzá Hidvéghi Balázs, aki felidézte: Soros György már 2015-ben hasonlókat fogalmazott meg.

Fotó: Mészáros Diána

Az sem lehet véletlen, hogy a fenti, migrációt elősegítő javaslatok éppen a Soros–Sargentini-jelentés elfogadásával egy időben kaptak újra szárnyra. A csalással elfogadott hazug dokumentumról Kövér László házelnök elmondta: – Az Európai Parlament képviselői úgy ítélik meg Magyarországot, mintha az nem tudna dönteni saját jövőjéről, ezért ők akarják irányítani országunkat – fogalmazott az Echo tv-ben. Hozzátette: a magyar embereket csakis a magyar kormány irányíthatja, amelynek áprilisban bizalmat szavaztak, hiszen a Fidesz–KDNP kétharmados többséggel nyerte meg a választást.

Ujhelyi, a köpönyegforgató

– Sem korábban, sem a jövőben nem fogok megszavazni olyan javaslatot, amely a 7-es cikkely alkalmazását szorgalmazza, vagy amely legalábbis megnyitja a lehetőségét az állampolgárokat is érdemben sújtó szankcióknak – mondta Ujhelyi István 2015-ben. Az MSZP-s EP-képviselő azóta meggondolta magát, szeptember 12-én a többi baloldali magyar EP-képviselővel együtt – Szanyi Tibor (MSZP), Molnár Csaba és Niedermüller Péter (DK), Jávor Benedek (Párbeszéd) – már megszavazta a Soros–Sargentini-jelentést.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek