EUR: 354,49 Ft
CHF: 335,96 Ft
2020. április 09., csütörtök
Erhard

Aktuális

Elbűvölte a Csengetett, Mylord? sztárjait a magyar közönség

Egészen elképesztő szeretet övezte a Csengetett Mylord? sztárjait a szombati budapesti közönségtalálkozó során. A színészek teljesen el voltak bűvölve ettől és azt ígérték, visszatérnek Magyarországra.

Harminc éves születésnapját ünnepelte a Csengetett, Mylord című sorozat szombaton, Budapesten. A brit sztárokat közösségi finanszírozással hozta el Magyarországra Szijj András szervező, akinek egyik barátja, Polgár Zsuzsa volt az ötletgazda, az ő fejéből pattant ki, hogy a népes rajongótábort megörvendeztessék. Hozzájuk csatlakozott Hegedüs Kinga is, és a rajongók nem voltak restek, alig két hónap alatt hétmillió forintot adtak össze, hogy a színészekkel találkozhassanak.


Már délután háromkor hosszú sor kígyózott az ELTE Gömb Aulájának bejárata előtt, itt tartották a közönségtalálkozót a Csengetett, Mylord sztárjaival szombaton. A szervezők meghívták a legendás szinkronszínészeket, Pásztor Erzsit, Csere Ágnest, Konrád Antalt és Beregi Pétert csakúgy, mint a szinkronrendező Tomasevics Zorkát, és a sorozatot Magyarországra hozó Szinetár Miklóst. A társaságot pedig maga James Twelvetrees, azaz Jeffrey Holland szolgálta ki egy tálca “nyüves pezsgővel”. A közönség álló vastapssal köszöntötte a színészt, akin 72 évesen is éppen olyan jól állt a lakájuniformis, mint annak idején.

Fotó: Mészáros Diána

– Amikor kis időre szakítottam a színházzal, filmbeszerző céget alapítottam, és Mainz-ban egy vásáron találkoztam ezzel a sorozattal. Mindenki lefitymálta, de én tudtam, hogy bomba siker lesz, és megvettem – kezdett a Csengetett, Mylord hazai történetébe Szinetár Miklós rendező. Kollégája, Tomasevics Zorka is félreértette először a sorozat mondandóját.


– Én azt hittem, hogy ez egy idősödő hölgyek és öregurak életéről szóló film lesz, ilyen szerepekre kerestem színészeket. Aztán hamar rájöttem, hogy egészen másról van szó, mert már az első részeknél komolyan meggyűlt a bajom a színészekkel, akik állandóan röhögtek, egyszerűen nem lehetett haladni a munkával – idézte föl a szinkronrendező. A pódiumon mellette ülő Beregi Péter, aki Wilson kapitánynak kölcsönözte hangját, elmesélte, hogy tavaly, az ötvenedik házassági évfordulójukra Mrs. Lipton meggyeslepényét kérte a feleségétől. De nem ő az egyetlen, akinek a mai napig az élete része a sorozat.

– A Csengetett, Mylord? csipkelődik, de nem bánt. Hiányolom a mai alkotásokból ezt a fajta finom, de okos humort. Épp ezért minden nyáron megnézzük az egész sorozatot a családommal, ez az egyetlen DVD az otthonunkban – magyarázta a James Twelvetrees-t szinkronizáló Konrád Antal. Takács Éva az angol szöveg fordítója és Tahi József, a kis Henry magyar hangja sem tudtak eljönni, ők videóüzenetben köszöntötték a csaknem ezer rajongót. Érdekesség, hogy a Henryt megszemélyesítő Perry Benson szintén nem tudott eljönni. Ő igazi, fekete londoni taxiból üzent Budapestre munkába igyekezvén, aminek fizetségéből a gázszámlát tervezi kifizetni. A rajongók közül néhányan viccesen meg is jegyezték: mindkettőjüknek járna a füles, amiért kihagyták az eseményt.

Catherine Rabett, aki eredetileg Poppy szerepére jelentkezett, elmondta, hogy ő a második gyermeke születését is a sorozathoz időzítette:

– A két szezon közti szünetben hazautaztam, és elmondtam, hogy most kell teherbe esnem, mert akkor már újra forgatni tudok a második évadban – mesélte nevetve Rabett, aki elmondta, hogy a férfiruhákban parádézó Cissyként őt tekintették a meleg szereplők előfutárának Nagy-Britanniában. Azt is megtudhattuk, hogy egyik rajongója még a vádlijára is tetováltatta Miss Cissy-t. Őt fogta közre a színpadon a Poppyt megformáló Susie Brann, és a nőcsábász Teddyt alakító Michael Knowles.

– Egy alkalommal, az Angliában szokatlan módon gyönyörű, napsütéses napon forgattunk egy jelenetet, amihez természetesen szükség volt esőre. Mire elkészült a jelenet, mi nyakig sárosan és vizesen hemperegtünk a földön, körülöttünk pedig, a gyönyörű időben sétálók tömege állt földbe gyökerezett lábbal, akik egyszerűen nem értették, hogy mit látnak – mesélte Knowles, akinek sorozatbeli kedvese, Rose (Amanda Bellamy) élete egyik legszebb időszakaként jellemezte a forgatás éveit.

– Azt mondták nekem a színészek, hogy sosem láttak még ilyen lelkesedést Nagy-Britannián kívül – lépett oda hozzánk a brit nagykövet, Iain Lindsay már az esemény után. A diplomata elmondta, hogy a sorozat sikerét ő az angol humoron kívül a kettősségben sejti, hiszen arról szól, hogy hogyan harcol egymással az arisztokrácia és a munkásosztály. Lindsay kiemelte, hogy a brit társadalomra a mai napig jellemző egyfajta kettősség, elég csak megnézni a tradicionálisan működő királyi családot, akik mindeközben igen gyakran haladó szellemiségről tesznek tanúbizonyságot.

– A rendező, David Croft mindig igyekezett minket kizökkenteni a komfortzónánkból, például azzal, hogy a személyiségünkkel teljesen ellentétes karaktereket játszatott el velünk. Így kaptam meg én is Miss Poppy szerepét, akinél gőgösebb és undokabb arisztokratát nem hordott a hátán a föld – mesélte a kedvességéről híres Susie Brann a közönségnek. Felidézte, hogy szerelmi bánata idején egy aranyhalat kapott Su Pollard-tól, akit az ex-vőlegénye után Charlie-nak keresztelt el az Ivy-t alakító színésznő. Az este egyik legvidámabb és egyben legszomorúbb pillanata volt, amikor a legnépszerűbb karaktert, Mabelt idézték föl egy részlettel, és Catherine Rabett elmesélte, hogy az őt alakító Barbara New mennyire szerette Magyarországot.

– Minden évben Budapestre járt nyaralni, és magyarul tanult a forgatások alatt. Engem is megtanított a számokra, de tegnap teszteltük, és sajnos már egyre sem emlékszem – szabadkozott Rabett, aki elmondta, hogy egy kicsit mindannyiunkért harcolt Mabel, akit feledhetetlen módon formált meg a valójában kiváló angolt beszélő, talpig úrinő Barbara New.

– Olyan szerencsében van részem, hogy itt ünnepelhettem a házassági évfordulómat – mesélt a remek időzítésről Jeffrey Holland a panelbeszélgetés végeztével. Az est egyik fénypontja volt, amikor Susie és Jeffrey Holland újra elénekelte Miss Poppy és James közös dalát, az ‘Ain’t She Sweet?’-et.

A szereplők meghatottan és mint mondták, elbűvölten figyelték az állva tapsoló tömeget, akiktől ajándékokat, és a dalmát királyi hattyút formázó tortát is kaptak a szervezők jóvoltából. Az esemény, és a fővárosban töltött néhány nap felejthetetlen élménynek bizonyult számukra, mert mindannyian úgy tervezik, hogy visszatérnek még Magyarországra.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Idén csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg

  Idén csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg

  Idén csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg az oktatási akciócsoport javaslata szerint – mondta a köznevelési államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön, és közölte, a javaslatokról várhatóan a jövő szerdai kormányülésen dönt a kormány.

 • Kovács Zoltán: csak az intézkedések betartásával lehet megfékezni a járványt

  Kovács Zoltán: csak az intézkedések betartásával lehet megfékezni a járványt

  Csak a kormány által hozott intézkedések, javaslatok betartásával lehet megfékezni a koronavírus-járványt, ez a “siker záloga” – hangsúlyozta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország!

 • Száznál is több fertőzött a Pesti úti idősotthonban

  Száznál is több fertőzött a Pesti úti idősotthonban

  Immár több mint százan megfertőződtek és öten meghaltak a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában – jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.